Shadow

Interessante fakta om sommerskadedyr – Hjemmeguide


Sommeren er sesongen for høytider og feiringer, men også for skadedyr. Insekter som kan bite mennesker er stikkende insekter som er aggressive om sommeren. Disse stikkende insektene spiller en viktig rolle i å overføre sykdommer og sende en rekke mennesker til nødsituasjoner.

Disse stikkende insektene kan klassifiseres som solitære og sosiale skadedyr, for eksempel er insekter som ikke er avhengige av hverandre solitære skadedyr og insekter som kan leve med sine kolonier som dronninger, arbeidere og hanner er sosiale skadedyr.

Med denne klassifiseringen kan vi analysere at insekter som bier, veps, veps og gule jakker er sosiale skadedyr. I denne artikkelen vil vi diskutere flere interessante fakta om sommerskadedyr. Noen av de vanlige sommerskadedyrene er,

  • Mygg
  • Europeiske veps
  • Gul jakke
  • Afrikaniserte bier
  • Skorpionen
  • RIFA – Importerte røde ildmaur

Interessante fakta om sommerskadedyr

Mygg

Mygg

Mygg trenger mat for å formere seg, og den grunnleggende maten er blod. Bare hunnmygg vil bite mennesker og de vil finne byttet sitt i det fjerne. Ifølge forskning vil mygg velge ut mennesker etter kroppsvarme og karbondioksid vi slipper ut.

Mygg tiltrekkes av mørke farger, søte lukter, stinkende føtter, kvinner og øldrikkere, det er viktig å unngå myggstikk. De kan overføre dødelige sykdommer som tyfus, malaria, West Nile-virus og Eastern Equine encefalitt (EEE).

Europeiske veps

Europeiske veps

Europeiske veps er sosiale insekter som foretrekker å leve med sine kolonier og deres kolonier består av 200 til 400 medlemmer. Disse skadedyrene er mer aktive om natten og tiltrekkes av lys, de vises vanligvis mer på sensommeren.

Gule jakker

Gule jakker

Gule jakker er også sosiale insekter som ønsker å leve med sine kolonier og deres kolonier består av minimum 4000 medlemmer. De kan bygge reir der de tror det er trygt, og på grunn av kolonistørrelsen vil reiret deres bli så stort.

Afrikaniserte bier

Afrikaniserte bier

Afrikanske bier er den mest truede biearten som kan forfølge sine fiender alvorlig hvis de blir truet eller forstyrret. De vil jage fiender i opptil en kvart mil, og hvis de blir jaget av denne typen bier, går de i sikksakk og søker et lukket ly.

Skorpionen

Skorpionen

Det er mer enn 2000 arter av skorpioner i denne verden, og den mest truede arten er Arizona Bark Scorpio. Dette er nattaktive insekter som er mest aktive om natten og gjemmer seg om dagen. Hvis de har problemer med å spise, vil de spise babyen sin, som er gammel nok til å gå.

Importerte røde brannmaur

Importerte røde brannmaur

Brannmaur er en av de farligste maurtypene, bittene deres kan forårsake alvorlig smerte og sykdom. Disse maurene foretrekker elektriske koblingsbokser for å stå og ødelegge enheter og ledninger, deres måte å finne mat på er forskjellig fra andre maur.

De har en spesiell egenskap som de vil danne som en ball på et vannland, eller de vil flomme og bevege seg rundt til de når tørt land.

Konklusjon

Listet ovenfor er noen av de vanlige sommerinsektene, og jeg håper de interessante fakta om disse sommerinsektene vil være nyttige for å forhindre deg selv. Hvis du har funnet noen av disse skadedyrinfeksjonene, så leie en profesjonell skadedyrkontrolltjeneste for å bli kvitt dem helt.