Shadow

Marionberry vs Blackberry: Hva er forskjellen?


Det er ganske mange varianter av bjørnebær i verden i dag, så du lurer kanskje på hva forskjellene er mellom en marionett og en bjørnebær. Begge disse bærene ser bemerkelsesverdig like ut, men hva er forskjellene deres og hva kan være likhetene deres utover utseendet?

I denne artikkelen vil vi dekke alt du trenger å vite om bjørnebær og bjørnebær, slik at du kan lære hvordan disse to fruktene skiller seg fra hverandre. Vi vil også dekke hva de brukes til og hvilken hardhetssone de vokser best i, i tilfelle du håper å dyrke din egen bjørnebærplante. La oss komme i gang nå!

Marionberry vs Blackberry sammenligning

En av de viktigste tingene å merke seg er det faktum at alle bær er bjørnebær, men ikke alle bær er dukker.

AZ-Animals.com

Marionberry bjørnebær
Fordeling Rubus, underslekt Marion Rubus
Beskrivelse Konisk i formen, med et blankt svart utseende. Den får en dyp lilla farge når den tilberedes eller fryses, og større enn gjennomsnittsbæret. Rik sort farge og mer jevn form sammenlignet med marionetter. Den består av mange små drupelets og endrer farge mens den er på vintreet.
Bruker Den brukes over hele verden, spesielt i det nordvestlige Stillehavet, i kulinariske applikasjoner. Veldig populær i en hyggelig sammenheng, gitt sin rike aroma Den brukes over hele verden i syltetøy, paier og mer, eller spises rå. Bitterheten gjør den mindre smakfull for noen, men mange bjørnebærvarianter er søte
Bærekraftssoner 7-9 5-10
Smak og tekstur Rik smak, både søt og sur; aromatisk og kompleks. Et mye smakfullere og sterkere bær Syrlig og jordnær, med et hint av sødme. Myk å ta på og saftig, men ikke så saftig som marionbær

Viktige forskjeller mellom Marionberry vs Blackberry

marionberry vs thorn

Bjørnebær kan vokse i tøffere områder enn bjørnebær.

Agaranna76 / Shutterstock.com

Det er en rekke viktige forskjeller mellom marionetter og bjørnebær. En av de viktigste tingene å merke seg er det faktum at alle bær er bjørnebær, men ikke alle bær er dukker. Marionbær er en spesiell type bær, med mer smak enn gjennomsnittsbæret. I tillegg kan bjørnebær vokse i tøffere områder enn bjørnebær.

La oss ta en titt på alle disse forskjellene og likhetene mer detaljert nå.

Marionberry vs. Blackberry: Klassifisering

Vi har allerede berørt dette kortet, men det er en viktig forskjell i klassifiseringen av bjørnebær kontra klassifiseringen av marionbær. Alle bjørnebær er teknisk sett bjørnebær, gitt at de er en spesifikk underslekt av bjørnebær. Imidlertid er ikke alle bær marionetter, og det er et svimlende antall bær.

marionberry vs thorn

I tillegg til sin større størrelse, har bærene også en konisk form sammenlignet med den avrundede formen til gjennomsnittsbæret.

Zigzag Mountain Art / Shutterstock.com

Marionberry vs Blackberry: Beskrivelse

Det kan være ekstremt vanskelig å skille en marionett fra en torn bare ved å se på dem. For eksempel er begge disse bærene mørkesvarte når de er modne, og begge skifter farge når de er på vintreet. Imidlertid er marionetter større enn gjennomsnittsbæret, avhengig av sorten.

I tillegg til sin større størrelse, har bærene også en konisk form sammenlignet med den avrundede formen til gjennomsnittsbæret. Dette betyr i utgangspunktet at bærene er lengre enn de er brede, mens de fleste bærene har et mer jevnt utseende.

Marionberry vs. Blackberry: Bruker

marionberry vs thorn

Marionbær brukes først og fremst i Pacific Northwest, hvor de forekommer og vokser best, mens standardbæret brukes over hele verden.

Vipvit / Shutterstock.com

Du kan bruke bjørnebær og bjørnebær til samme bruk, inkludert paier, syltetøy og mange andre bruksområder på kjøkkenet. Imidlertid anser mange dukker å fungere bedre i en velsmakende kapasitet, gitt deres rikere og mer utviklede smak sammenlignet med gjennomsnittlige bær.

Marionbær brukes først og fremst i Pacific Northwest, hvor de forekommer og vokser best, mens standardbæret brukes over hele verden. Utviklet i Marion County, Oregon, er marionbæret beryktet i denne delen av verden, og innhøstingen varer omtrent en måned før den forsvinner resten av året!

Marionberry vs Blackberry: Hardiness Zones

Når vi snakker om hvor bjørnebær vokser, har både bjørnebær og bjørnebær svært forskjellige hardhetssoner som de kan passe inn i. For eksempel vokser bjørnebær best i sone 7 til 9, mens bjørnebær vokser i hardførhetssone 5 til 10, avhengig av sorten.

Det er derfor Marion County og Willamette Valley of Oregon dyrker de beste marionettene. Deres hardhetssoner er fantastiske for å dyrke denne spesielle varianten av bær, og Willamette-dalen produserer millioner av pund i en enkelt vekstsesong.

marionberry vs thorn

Marionberry vokser best i sone 7 til 9, mens bjørnebær vokser i hardførhetssone 5 til 10.

Diane Garcia / Shutterstock.com

Marionberry vs Blackberry: Smak

Den siste forskjellen mellom marionbær og standardbær må være deres smak. Mens bær dyrkes rundt om i verden og har mange varianter, er dukkebæret verdsatt for sin smak. Faktisk ønsker mange bønder og dyrkere å selge bjørnebær mer enn noen annen variant av bær.

Avhengig av bærsort er de fleste bær bitre enn gjennomsnittsbæret. Marionberry har en høyt utviklet smak, søtere og rikere sammenlignet med gjennomsnittsbæret. Men dette har nok med friskheten til selve bæret å gjøre, og du må nok gjøre din egen smakstest for å finne ut hvilket bær som passer for deg!