West Ham United vs. Manchester City – Fotballkamprapport – 7. august 2022

Erling Haaland scoret bra under sin Premier League-debut da Manchester City slo West Ham United 2-0 på London Stadium søndag.

Haaland, som har scoret sin sides åpning for tredje sesong på rad, scoret på straffe i første omgang og deretter et godt timet løp i andre omgang for sitt andre mål.

– Premier League lag-for-lag-guide og brennende spørsmål
– O’Hanlon: Rangering av Premier Leagues beste spillere (E+)
– Premier League-draktrangering: Hvilke trøyer er 2022-23s beste?
– Ogden: Haalands strålende debut, Gundogan blender

“Det var bra. [It was a] god start, det er ikke så mye å si annet enn det, og det ble 2-0. Godt å få noen minutter i beina tidlig i sesongen og vi må fortsette, sa Haaland etter kampen.

«Som forventet så vi potensialet mot Bayern [Munich in preseason] og det var litt nede mot Liverpool. Det kommer med spill; det burde vært mer i dag.”

Det var en skrekkstart for innbytterkeeper Alphonse Areola, som erstattet Lukasz Fabianski etter 29 minutter.

Han ga bort straffen bare seks minutter senere. Haaland kom i feltet og keeperen mistimede utfordringen sin for ballen, og tok ut 22-åringen.

Haaland gikk opp for å ta straffen og skjøt den helt til venstre i nettet, og sendte Areola feil vei.

Hans andre mål kom fra en sublim pasning fra midtbanen fra Kevin De Bruyne, som satte ballen inn bak West Ham-forsvaret. Haaland løp på den og skled den over Areola og inn i det lengste hjørnet.

“Ja, jeg burde vært der [to connect with Ilkay Gundogan’s cross]. Det handler om forbindelsene vi gjør hver dag på trening og trening, så vi blir bedre og dette kommer, la Haaland til på spørsmål om han burde ha scoret mer enn to mål.

“Det var noen gode feiringer, så jeg er fornøyd. Hyggelig at han [his father, Alfie] så begge målene da det er et stort øyeblikk for meg som debutant i denne konkurransen.

“Også nå er det nesten 30 minutter siden jeg scoret det siste målet, så jeg må fortsette.”