Shadow

Ferrari vil ikke gjøre endringer i F1-ansatte over sommeren


Ferrari-sjef Mattia Binotto sier at det ikke er behov for endringer i Formel 1-teamet til tross for katalogen av tabber i første halvdel av denne sesongen.

Ferrari la til sin lange liste over feil fra denne sesongen da det så ut til å la seieren og deretter en pallplassering gli mellom fingrene i den ungarske Grand Prix med tvilsomme strategikrav.

Etter løpet sa Charles Leclerc at Ferrari må “bli bedre som helhet”.

Binotto mener Ferrari bare trenger å forstå hvorfor de gjorde feil i Budapest i stedet for å gjøre endringer i hele løpsdagens drift.

“Det er ikke et spørsmål om uflaks, og det er ingenting å endre på også,” sa Binotto etter løpet søndag. “Det er alltid et spørsmål om kontinuerlig læring og bygging, bygge erfaring, bygge ferdigheter.

“Det er absolutt noe du må se på [from the race] og forstå hvorfor. Men ser jeg igjen på balansen i første halvdel av sesongen, er det ingen grunn til at vi skal endre oss.

“Jeg tror vi rett og slett trenger å ta tak i det som var galt i dag, vi må forstå, og deretter ta tak i og komme tilbake konkurransedyktige på de 12 løpene så langt og årsaken til at det ikke kunne være tilfelle ved neste.”

Max Verstappen og Red Bull har ledende poeng i F1s to mesterskap som går inn i sommerferien som et resultat.

Charles Leclerc er 80 poeng bak Verstappen, en tilsynelatende uoverkommelig fordel i siste del av sesongen.

Leclerc var opprørt. Ferrari lyttet ikke til protestene hans om strategien de la ham på i Ungarn.

Binotto tror Leclerc og Ferrari vil komme enda sterkere tilbake etter sommerferien.

«Så en leder som han er [key] å fortsette å bygge, bygge for laget og bygge for seg selv steg for steg, og jeg tror å se på hvert enkelt løp som en mulighet til å vinne,” sa Binotto.

“Vi vinner og taper totalt. I dag har det ikke vært noe stort, men jeg tror det fortsatt er mye potensial og mye potensiale.

“Vi må fokusere først for å forstå årsakene til i dag, adressere dem og komme tilbake enda sterkere.”Kilde