Shadow

LIV-golfere utestengt fra Euro-arrangementer, inkludert Scottish Open


Den europeiske touren utestengt golfere som konkurrerte i den Saudi-støttede utbryter LIV-serien fra tre kommende turneringer, inkludert Scottish Open, på fredag ​​og bøtelagt dem med $120 000.

Turneen sa at alle spillere som deltok i det første LIV-arrangementet i England denne måneden ville bli suspendert fra Scottish Open, Barbasol Championship og Barracuda Championship. Alle tre av disse begivenhetene er samsanksjonert av Europatouren og PGA, som har suspendert spillere som konkurrerte i LIV. De ble også bøtelagt med 100 000 pund ($123 000).

Det kan bli «ytterligere sanksjoner» hvis spillerne fortsetter å konkurrere i LIV uten autorisasjon, heter det på Europatouren. Den neste av åtte LIV-arrangementer er i Portland, Oregon, 30. juni – 2. juli.

Boten som kreves av Europatouren er knapt mer enn minimumspremien i LIV. Plasseringen sist av de 48 spillerne betalte ut $120 000 i det første arrangementet på Centurion-banen nær London – historiens rikeste golfturnering. Tidligere Masters-mester Charl Schwartzel, som sa opp sitt PGA Tour-medlemskap, tjente inn $4 millioner for å vinne arrangementet og ytterligere $750 000 for å være med på vinnerlaget.

“Mange medlemmer jeg har snakket med de siste ukene ga uttrykk for synspunktet om at de som har valgt denne ruten ikke bare har ikke respektert dem og turen vår, men også det meritokratiske økosystemet til profesjonell golf som har vært grunnlaget for spillet vårt det siste halve året. århundre, og som også vil være grunnlaget som vi bygger på de neste 50 årene,” sa Keith Pelley, administrerende direktør for Europaturnéen.

“Deres handlinger er ikke rettferdige for flertallet av medlemmene våre og undergraver Touren, og det er grunnen til at vi tar handlingen vi har annonsert i dag.”

Penger fra bøtene vil bli delt mellom veldedige formål og ekstra premiepenger, sa turen.

Scottish Open starter 7. juli og har et samlet premiefond på $8 millioner. Barbasol-mesterskapet samme uke i Kentucky og Barracuda-mesterskapet uken etter i California tilbyr hver til sammen $3,7 millioner.

Fire ganger majorvinner Brooks Koepka ble annonsert på påmeldingslisten for Scottish Open tidligere denne måneden før han valgte å bli med i LIV-serien, selv om han ennå ikke har konkurrert i de Saudi-finansierte arrangementene.

Europatourens kunngjøring kom mens noen spillere signert til LIV spilte i et av sine egne arrangementer. Noen av Europatourens mest kjente spillere var på banen fredag ​​i BMW International Open, inkludert majorvinnerne Louis Oosthuizen, Sergio Garcia og Martin Kaymer. De spilte alle det første LIV-arrangementet i England.

Rapportering fra Associated Press


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde