Shadow

VMs 101 mest minneverdige øyeblikk: søndagens Olisehs skriker vs. Spania


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Sunday Olisehs rakett mot Spania i 1998.

Det er noe å si for ren makt.

Ganske pasningssekvenser og behendig plasserte skudd er fint og alt, men noen ganger vil du ikke se låsen bli plukket – du vil se en ball treffe med nok kraft til å blåse hele huset ned.

Det var det søndag Oliseh ga oss i Nigerias første kamp i verdensmesterskapet i 1998. Den defensive midtbanespilleren var ikke kjent for å score – han klarte bare ett annet mål på 53 landskamper – men han visste hva han skulle gjøre da en spansk klarering falt for ham 30 meter fra mål med omtrent 12 minutter igjen av kampen.

Fernando Hierro og Raul scoret for Spania på hver side av pausen, men Nigeria utlignet to ganger. Med tiden knapt klarerte Hierro et Super Eagles-innkast dypt i sin egen ende. Oliseh tok den på halvvolley og dundret et lavt slag like innenfor stolpen forbi lamslått La Roja bakstopp Andoni Zubizarreta.

Å herregud, Oliseh

Å herregud, Oliseh

Søndag slo Oliseh en skriker fra 30 meter unna i Nigerias 3-2-seier over Spania i Frankrike ’98.

Sparket kunne ikke vært mer voldsomt. Ikke bare var det nok til å gi Nigeria seieren, men det bidro også til å bringe dem til toppen av gruppe D. Spania klarte imidlertid ikke å overleve gruppespillet.

Snakk om et kraftig skudd.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde