Shadow

Hvordan Tigres-Monterrey, Amerika-Cruz Azul stables opp


I hovedrollen for den kommende Liga MX-helgen, starter to rivaliseringskamper på tvers av byen denne lørdagen: Clasico Regio i Monterrey og Classic Joven i Mexico by.

– Liga MX-tabellen | Liga MX-dekning på ESPN Deportes
– ESPN+ seerguide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer
– Futbol Americas på ESPN+: MLS, Liga MX, USMNT, El Tri

Begynner med Monterrey vs. Tigres i Clasico Regio, forvent en overflod av fanfare i et fullsatt Estadio BBVA Bancomer som vil være vert for noen av de mest lidenskapelige supporterne i meksikansk fotball. På banen har store utgifter fra begge sider gjort rivaliseringen til et talenttungt skue som kommer til å vise mange av de beste teltspillerne i ligaen.

Senere på lørdag, i Mexico City Classic Joven, Club America vs. Cruz Azul representerer en fengslende kamp mellom to av de tradisjonelle sidene i Liga MX. Mens Club America truer med flere titler (13) enn noe annet lag i landet, vant den tidligere “forbannede” Cruz Azul sin første ligakrone siden 1997 da de løftet Clausura-trofeet i 2021.

Med skryterett å vinne (samt mulig sluttspillplassering), er det her alle fire lagene står foran lørdagens etterlengtede rivaliseringskamper.

Gå til: Monterrey | Tigres UANL | Club America | Cruz Azul


MONTERREY

Stående: 2. plass, 6W-2D-1L

Slik har sesongen deres gått: En gang frustrerende å se med sine ubesluttsomme øyeblikk i den siste tredjedelen, spiller Monterrey nå med ny selvtillit ettersom de har scoret 20 mål i sine første ni kamper i 2022 Apertura. Hemmeligheten deres? Henter tilbake den tidligere manageren Victor Manuel Vucetich, som tidligere ledet laget til to Liga MX-titler og tre CONCACAF Champions League-trofeer under sitt første opphold med organisasjonen i 2009-13.

Et tiår senere fortsetter Vucetich, til tider referert til som “King Midas” for sine tidligere suksesser, å ha litt av sitt magiske lederpreg etter å ha blitt brakt tilbake denne våren. Tre dager før vertskapet for Tigres i Clasico Regio, utvidet Monterrey sin ubeseirede serie til åtte kamper etter å ha tjent uavgjort 1-1 uke 9 med førsteplassen Toluca.

Hvem de har stolt på: Saken kan være laget for Arturo “Ponchito” Gonzalez som Liga MX MVP, så langt. Bortsett fra spillingen hans gjennom fem assist, har den 27 år gamle meksikanske midtbanespilleren også chippet inn med fire mål for hans navn. Andre steder er andre som spiss Rodrigo Aguirre og den offensive midtbanespilleren Maxi Meza innflytelsesrike deler av Monterreys angreppuslespill.

Hvis han er i full form etter en liten knekk mot Toluca, er angriperen Rogelio Funes Mori en som skal ha et spillskiftende utseende. Siden han startet Apertura med fire mål på fire kamper, har han vært stille i de fem foregående kampene. Et fantastisk mål mot Toluca denne uken, uheldigvis dømt for offside, kan være et tegn på ting som kommer.

Hvem trenger å trappe opp: Med fare for å plage et utallig antall Mexico-landslagsfans som ønsker å gå forbi ham, er Rodolfo Pizarro et enkelt svar her. Mister raskt relevans med El Tri og vanligvis altfor stille for klubbens side, kan midtbanespilleren ha stor nytte av en overskriftsstjælende prestasjon. Selv med noen få ganske matte kamper under beltet, har Pizarro tjent mange opptredener de siste ukene for Monterrey, noe som sannsynligvis betyr at han i det minste vil ha en cameo denne lørdagen.

Hvis Pizarro forbedrer seg, kan han bli sett på som en erstatter i Mexicos VM-tropp for den skadde Jesus Corona, som nå forventes å gå glipp av turen til Qatar.

TIGRES UANL

Stående: 3. plass, 6W-0D-2L

Slik har sesongen deres gått: Det har ikke vært en dårlig første halvdel av sesongen for manager Miguel «Piojo» Herrera. Til tross for at de har skutt seg selv i foten konstant med seks røde kort i de siste syv kampene, har Tigres på en eller annen måte sikret seg seks seire i løpet av det løpet.

Velbalansert med mye dybde på tvers av troppen, vil Herreras backlinje være enda mer spenstig fremover med tillegg av forsvarer Samir Caetano fra Watford forrige uke. Når det er sagt, er det sannsynligvis usannsynlig at brasilianeren vil være med denne helgen.

Uansett vil Tigres’ kampliste ha den bemerkelsesverdige fordelen av ikke å ha en midtukekamp før lørdagens kamp.

Hvem de har stolt på: Ikke overraskende har klubblegenden Andre-Pierre Gignac nok en gang ledet frontlinjen med sine tre mål og to assist på åtte kamper. Den meksikanske midtbanespilleren Sebastian Cordova har i det stille hatt en god start på sesongen, det samme har keeper Nahuel Guzman. Bakspiller Javier Aquino har vært aktiv, på begge flankene, og er en viktig kilde til utallige oppbyggingspasninger på motstanderens banehalvdel.

Det sentrale defensive partnerskapet mellom Diego Reyes og Igor Lichnovsky skiller seg ikke ut umiddelbart, men har gitt stabilitet. Forutsatt at Herrera ikke prøver å overta Monterrey med uventede endringer – noe som kanskje krever for mye av den tidvis spontane og impulsive treneren – bør begge spillerne være pålitelige alternativer foran Guzman.

Hvem trenger å trappe opp: Vingen Luis Quiñones scoret i Tigres’ siste 2-0-seier over Santos Laguna, men det vil sannsynligvis ikke være nok til å vinne over supportere som har stilt spørsmål ved inkonsekvensene til Liga MX All-Star. Med den imponerende dybden som Tigres har, har ikke noen som Quiñones råd til å være upålitelige i en så avgjørende posisjon.

Generelt for Tigres må Herreras spillere også gjøre en bedre jobb med å unngå røde kort. En eller to avgjørelser for kortene har vært tvilsomme, men det er fortsatt en bekymringsfull trend for laget som er nær ved å ha en suspensjon i snitt hver kamp.


KLUBB AMERIKA

Stående: 5. plass, 4W-1D-3L

Slik har sesongen deres gått: Etter en dårlig start på en Apertura-sesong, Las Aguilas vinner nå terreng med tre seire på rad. Gjennom en kombinasjon av virkningsfulle nysigneringer og kjente fjes, har manager Fernando Ortiz og troppen hans endelig funnet kjemien denne måneden og vil spurte inn på Estadio Azteca med høy moral.

De vil ikke ta dette Classico lett heller. Etter en 3-0 borteseier over Pachuca på onsdag, hadde Club Americas manager dette å si om måten de oppfatter møtet med Cruz Azul: «På lørdag har vi en finale».

Hvem de har stolt på: Siden starten på Club Americas foryngelse nær midtpunktet av den ordinære sesongen, har forskjellige navn dukket opp. Den unge meksikanske forsvarsspilleren Emilio Lara har sett ut som han kan bli det neste store talentet fra akademiet deres. På midtbanen er Alejandro Zendejas, Richard Sanchez og Diego Valdes alle verdt å anerkjenne for sin distribusjon og kontroll i hjertet av XI.

Nylig tilskudd Jonathan “Cabecita” Rodriguez, som spilte for Cruz Azul fra 2019-21 før en kort periode på Al-Nassr, begynner også å klikke i frontlinjen med to mål denne måneden.

Ikke desto mindre bør spiss Henry Martin gis enorm æren som fokuspunktet for lagets angrepsinnsats. Frem – ofte gjenstand for mye ire fra El Tri supportere — har nå fem mål og to assist på bare de fire siste kampene. Få spillere i Liga MX, om noen, har samme momentum som den meksikanske målscoreren. Hvis han fortsetter med dette, er det sannsynlig at han vil reise til Qatar.

Hvem trenger å trappe opp: Apropos landslaget, El Tri nykommeren Salvador Reyes burde være desperat etter å slå til i helgen. Den 24 år gamle backen, etter sigende håndtere pågående skadeproblemer, har ennå ikke fått en start denne sesongen for Club America. Han har gjort to bytter i andre omgang i løpet av de siste kampene, og viser at han i det minste er frisk nok til å være tilbake på banen.

Med andre som tar veien forbi ham på dybdelisten for klubb og land, bør Reyes bruke denne høyprofilerte kampen som en mulighet til å stjele rampelyset.

CRUZ AZUL

Stående: 16. plass, 2W-2D-5L

Slik har sesongen deres gått: Ting kan bli bedre for Cruz Azul. I et omvendt scenario fra Club Americas situasjon, er de på en tre-kamps tapsrekke foran storkampen. Det har blitt klart at laget ikke har tilpasset seg taktikken til den nye manageren Diego Aguirre, og etter å ha gått inn i rollen sin i slutten av mai, har treneren slitt med å organisere troppen sin som har blitt et defensivt rot.

Onsdag var et dystert 2-1-tap hjemme mot Club Tijuana et stort slag for Cruz Azuls sluttspillsjanser. Mens Club America øker farten, faller Cruz Azul som en sementstein med ni mål tillatt i de tre foregående opptredenene.

Hvem de har stolt på: Til å begynne med ble Cruz Azul båret av mål fra den lovende spissen Santiago Gimenez, men han er nå i Eredivisie med Feyenoord. Jose Ignacio Rivero er verdig et rop og er en som utrettelig jobber på midtbanen og forsvaret for Cruz Azul. Midtbanespiller Carlos Rodriguez er også en viktig tilrettelegger med ballen, men med Gimenez ute av bildet har han ikke klart å skape den samme forbindelsen med innbytterspisser.

Mens backlinjen fortsatt er uorganisert, har back/sentralforsvarer Juan Escobar gitt en håndfull gode individuelle prestasjoner for Cruz Azul. På sitt beste kunne han muligens bidra til å unngå en katastrofe mot Club America.

Hvem trenger å trappe opp: Keeper Sebastian Jurado må være på topp denne lørdagen. Selv om det ikke er helt hans feil det Los Cementeros har tillatt en liga-dårligste totalt på 18 mål hele sesongen, det forventes fortsatt mer av 24-åringen som har hatt sin egen andel feil i nettet. Et uferdig produkt, den meksikanske målvakten har stor takhøyde med talentene sine, men har også problemer med å kunne levere jevnt gode resultater.

Forskjellen mellom Cruz Azul er konkurransedyktig, eller kanskje til og med oppnå et overraskende resultat, kan lande på skuldrene (og hendene) til Jurado.Kilde