Shadow

VMs 101 mest minneverdige øyeblikk: England frarøvet Frank Lampard-målet


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Frank Lampards mål som ikke var det.

Det mest kontroversielle målet i verdenscuphistorien? Det er enkelt. Det er Geoff Hursts fantomtelling – ikke en repris har noen gang vist at ballen helt hadde krysset streken – i finalen i 1966-arrangementet som ga England en seier over Vest-Tyskland på hjemmebane, fortsatt landets eneste herretittel på en major. turnering.

Det tok nesten et halvt århundre, men Tyskland nøt endelig en reversering av denne ulykken (hvis det i det hele tatt var uflaks: åtte år før han døde, sa tidligere FIFA-president Joao Havelange at tjenestemenn konspirerte for å sikre at vertene ville heve trophy) i Sør-Afrika 2010 da et klart mål av den engelske midtbanespilleren Frank Lampard ikke ble gitt – til tross for at titalls millioner av TV-seere over hele verden tydelig så det gå inn på skjermene deres.

Målet som ikke ble kostet Three Lions dyrt; de ville fortsette å tape den 16-delskampen 4-1 til sin hovedrival. Det var Englands mest skjeve VM-nederlag noensinne. Det var imidlertid ikke for ingenting, da feilen innledet anmeldelsens æra. Mållinjeteknologi ble introdusert for 2014-arrangementet, med videoassistentdommere, eller VAR, som ble ansatt for første gang fire år senere.

Lampards mål var det ikke

Lampards mål var det ikke

England-fans skulle ønske VAR eksisterte under verdensmesterskapet i 2010.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merKilde