Shadow

Arsenals Xhaka ‘fortjener’ fornyet suksess i klubben


Arsenal-sjef Mikel Arteta har sagt at Granit Xhaka fortjener å nyte sin formueomvending på Emirates – nesten tre år siden han ble beryktet uthyllet av klubbens fans – og lagt til at han har låst opp noe i spillet sitt og det lønner seg. utbytte på banen.

Xhaka scoret en godt tatt halvvolley for å hjelpe Arsenal til en 1-0-seier over PSV Eindhoven i Europa League på torsdag og satte dem på nippet til å vinne gruppe B.

“Jeg tror han har møtt motgang, og i vanskelige øyeblikk har han løftet armen når han hadde noe annet å gjøre,” sa Arteta på en pressekonferanse etter kampen. “Hans verdt etikk, måten han er som person, måten han behandler alle rundt klubben, og kjærligheten til denne fotballklubben og yrket er ubestridelig, og jeg synes han fortjener det fullt ut.

“Jeg er veldig glad for å se at han nyter karrieren.”

Den sveitsiske landslagsspilleren har hatt en berg-og-dal-bane-periode i Arsenal før Artetas ankomst som hovedtrener, og høyden kom i oktober 2019 da han hadde en offentlig krangel med klubbens fans da de ba ham av banen hjemme mot Crystal Palace.

Hendelsen førte til at han ble fratatt kapteinskapet, med Arteta som erstattet Unai Emery som sjef måneder senere.

Men Xhaka har hatt en sterk endring i form siden den gang, spesielt denne sesongen hvor han allerede har scoret tre mål og spilt inn tre assist i alle konkurranser, og blitt en bærebjelke på Artetas side.

På spørsmål om hva som har endret seg for Xhaka siden spanjolens ankomst, sa Arteta: “Det gjør han, og vi trodde at han hadde egenskapene til å gjøre det, og noen ganger er det bare å låse opp noe i en spillers sinn for å være mer åpen og mottakelig for andre ting, og han har vært mye mer åpen.

“Arbeidsfrekvensen hans for å lære hele tiden er fantastisk, og jeg tror det lønner seg.”

Arsenal spilte kampen mot PSV som en kompensasjon for en kamp som ble avlyst etter dronning Elizabeth IIs død 8. september. Den omlagte kampen tvang også til utsettelse av Arsenals Premier League-kamp med Manchester City onsdag.

Neste opp for Arteta and the Gunners er en bortekamp med Southampton i Premier League på søndag.Kilde