Shadow

VMs 101 mest minneverdige øyeblikk: El Matador redder Mexico


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Luis Hernandez sin stopptid.

Ved å slå Sør-Korea og binding Belgia i sine to første gruppespillkamper i Frankrike ’98, Mexico virket godt posisjonert til å gå videre til knockout-rundene.

Fremskritt var likevel ikke garantert. Og da Nederland nærmer seg sin siste kamp i første runde, var nervene til El Tri-fansen, forståelig nok, frynsete.

Slik holdt de på til nesten det siste ballens spark. Mexico tapte 2-1 for nederlenderne da kampen gikk inn i stoppetid. I den andre gruppe E-finalen som ble spilt samtidig, var koreanerne og belgierne uavgjort. Hvis El Tri tapte og Belgia klarte å score en sen vinner, ville de gått videre på Mexicos bekostning.

Luis Hernandez var ikke i ferd med å overlate noe til tilfeldighetene. I stedet for å stole på et annet resultat, slo angriperen kjent som «El Matador» på en feil klarering i feltet av den nederlandske midtstopperen Jaap Stam og stanget ballen i nettet. Målet trakk Mexico utligning i det 94. minutt. Da sluttsignalet gikk noen øyeblikk senere, var El Tri på vei til 16-delsfinalen.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.


i dette emnet

  Sør-Korea Sør-Korea

Kilde