Shadow

Ferraris Mattia Binotto beklager for å sammenligne Yuki Tsunoda med tsunami


Ferrari-teamsjef Mattia Binotto ba lørdag om unnskyldning for å ha forårsaket opprørt ved å sammenligne den ulykkesutsatte japanske Formel 1-føreren Yuki Tsunoda med en tsunami.

AlphaTauris Tsunoda har hatt fem irettesettelser på 15 løp, og også åtte straffepoeng på superlisensen de siste 12 månedene. Tolv poeng i løpet av et år utløser automatisk løpsforbud.

“Selvfølgelig må jeg be om unnskyldning,” sa Binotto etter å ha blitt informert av en japansk reporter under den italienske Grand Prix om at kommentarer etter forrige helgs løp i Nederland hadde skapt anstøt i Japan.

“Det var en feil å bruke det ordet. Det var ingen intensjon om å gjøre noe galt. Jeg er veldig nær ofrene som jeg ærlig innser.

“Jeg synes at Tsunoda er en fantastisk sjåfør, han er en flott mann og vi har et godt forhold mellom de to. Vi ringte ham ganske enkelt på en måte for å lage en enkel spøk, men det er en dårlig spøk.”

Tusenvis døde i Japan da et massivt jordskjelv utenfor landets nordøstkyst i mars 2011 satte i gang en tsunami som feide inn i landet og førte til en nedsmelting ved atomkraftverket i Fukushima.

Tsunoda ble fanget opp i en kontrovers på Zandvoort da han utløste en virtuell sikkerhetsbil ved å stoppe på banen, en hendelse som til slutt hjalp Red Bulls løpsvinner og løpsk mesterskapsleder Max Verstappen.

Japanerne hadde først stoppet, mistenkt et løst hjul, og deretter returnert til gropene før de ble sendt ut igjen bare for å stoppe med en differensialfeil.

AlphaTauri eies også av Red Bull, noe som gir næring til konspirasjonsteorier og overgrep på nettet som ble bredt fordømt over hele sporten.

“Vi hadde ingen kommunikasjon med Red Bull Racing under løpet,” understreket AlphaTauri-teamsjef Franz Tost overfor journalister på lørdag.

“Max Verstappen og Red Bull Racing trenger ikke vår hjelp. De vinner av seg selv og vi trenger hvert poeng for oss selv. Det var aldri programmert at vi stoppet bilen under løpet fordi Yuki var i en god posisjon til å ta poeng.

“Vi var frustrerte selv. Vi kunne ha scoret poeng, og denne differensialsvikten var absolutt en overraskelse. Vi hadde ikke dette problemet før, og derfor forstår jeg ikke reaksjonen.”Kilde