Shadow

VMs 101 mest minneverdige øyeblikk: Chilaverts historiske frispark


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med José Luis Chilaverts historiske frispark.

Keepere skal redde mål, ikke score dem.

Men ingen fortalte det til José Luis Chilavert, som allerede hadde fire internasjonale streiker på sitt navn da han debuterte i verdenscuppen i Paraguays gruppespillåpning mot Bulgaria i Frankrike ’98.

Den flamboyante bakstopperen scoret ofte på frispark og straffer for både klubb og land. Men aldri i verdenscupens daværende 15-turnering, hadde en 68-årig historie en målvakt så mye som et direkte frispark. Det endret seg da Chilavert gikk opp til en dødball med Paraguay og Bulgaria fastlåst i Montpellier.

José Luis Chilaverts frispark: nr. 96 | Mest minneverdige øyeblikk i FIFA verdensmesterskapshistorie

José Luis Chilaverts frispark: nr. 96 |  Mest minneverdige øyeblikk i FIFA verdensmesterskapshistorie

Se det mest minneverdige øyeblikket nr. 96 i verdensmesterskapet, med José Luis Chilaverts frispark for Paraguay mot Bulgaria i 1998 FIFA World Cup.

Han ville ha scoret på den hvis Zdravko Zdravkov ikke klarte å fingertuppe Chilaverts knallskudd over tverrliggeren like før det satte seg i hjørnet. I en kamp som endte 0-0 var det så nært at begge lagene kom til å score.

Chilavert omsatte nesten et nytt frispark – dette fra 40 yards – fire år senere i Korea/Japan 2002. Selv om han aldri fant nettet under et verdensmesterskap, avsluttet han karrieren med åtte mål for landet sitt.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde