Shadow

Vinne i overgang: fiske, gap og skape omsetninger i dagens spill


Hovedmålet med fiske er å ta bort en motstanders gode is og tvinge dem til dårlig is. Å ta den riktige vinkelen inkluderer å ha ditt eget mål i tankene.

Blink og du kan gå glipp av en avgjørende del av handlingen. Hockey i dag spilles raskere enn noen gang, og avgjørende for tempoet er hvor raskt et lag kan gå fra forsvar til angrep og omvendt.

Som hovedtrener for det amerikanske under-18-laget ved USA Hockeys landslagsutviklingsprogram, hjelper Seth Appert noen av de beste amerikanskfødte amatørspillerne med å gå videre til neste fase av karrieren, enten det er junior, college eller til og med proffene. For ham er overgangsspillet så viktig, de jobber med det hele tiden i praksis.

«Når du har gode vinkler, gode gap og gode backchecks, har du en sjanse til å skape turnovers, og du har et sekund eller to på deg til å fange motstanderen din på feil vei. Og du må dra nytte av det, sa Appert, en tidligere Ferris State-målvakt fra Minnesota som har 18 års erfaring med NCAA Division I college-hockeytrener i Denver og RPI. “Det er mange måter å gå på, forskjellige filosofier om hvor teamene ønsker å gå. Vil de gå rett opp med pucken? Vil de gå til den svake siden? Men jeg tror det er viktig å ha en plan for spillerne dine slik at de kan spille raskere fordi de vet hvor de skal gå når omsetningen er opprettet.»

Før et lag utnytter en overgangsomsetning, må de få pucken tilbake.

En riktig vinkel

Med hastigheten og dyktigheten til spillere i dag, la Appert vekt på en tankesettsendring som må finne sted når man underviser i fiske på ungdomstrinnet.

“Vi må kvitte oss med mentaliteten som vi kommer til å løpe inn for å drepe noen når vi fisker,” sa Appert. «Det er ikke en del av spillet lenger, og det burde absolutt ikke være en del av ungdomsspillet. Vi burde ikke lære spillerne våre å slå så hardt at de prøver å skade eller skremme folk. Det kan få ungdommene bort fra hockeyspillet.»

Og trenere må huske, kroppskontakt må læres på alle nivåer. Det kan ikke vente. Følg de alderstilpassede progresjonene.

Hovedmålet med fiske er å ta bort en motstanders gode is og tvinge dem til dårlig is. Å ta den riktige vinkelen inkluderer å ha ditt eget mål i tankene.

“Når du skøyter for å ta bort tid og plass fra motstanderen, er en ting du må ha for riktig vinkel momentum tilbake mot nettet,” sa Appert.

Ved vinkling mot en motstander med pucken, hvis han eller hun gir en pasning eller spiller utenfor veggen, er sportsfiskerens momentum på vei tilbake til det defensive nettet. På denne måten kan sportsfiskeren holde seg “over” den angripende spilleren og hjelpe til på en defensiv måte.

“For det andre vil du ha pinnen på isen på en feiende måte og beskytte god is,” sa Appert.

Appert sa at “god is” vanligvis er midten av banen. Målet med sportsfiske er å presse en motstander mot “dårlig is”, på ytre områder av banen, hvor forsvarsspilleren kan fortsette å vinkle og lukke rom.

“Når du kommer til kontaktpunktet, hvis motstanderen din fortsatt har pucken, vil du ha staven på pucken,” sa Appert.

Ved å spille stick-on-puck vil ikke spillere som sjekker alder krysssjekke, albue eller ha høy kontakt. I tillegg har de den beste sjansen til å forstyrre angrepet ved å avskjære pucken eller avvise potensielle pasninger.

«Du vil ha stokken din på pucken, du vil få kroppskontakt med spilleren ved å få skulderen eller bakenden i hendene deres slik at du kutter hendene av dem, så å si, med kroppen din og eliminerer deres evnen til å fortsette å bære pucken, mens du opprettholder posisjonen defensivt mot slutten.»

Closing The Gap

Vanligvis drives sportsfiske av spissene, mens gapet styres av forsvarere. Imidlertid begynner et godt gap – området mellom en forsvarsspiller og en angripende spiss – ofte i offensiv sone.

“Et godt gap starter med at forsvarerne dine aldri står stille på den offensive blå linjen,” sa Appert. “D-en skal hele tiden være i bevegelse, de skal være konstant aktive offensivt og defensivt. Det betyr ikke at de skal være over alt, men hvis du ser NHL-forsvarere som er virkelig gode, står de aldri stille med flatfot på den blå linjen.

«Hvis du står flatfot og ser på stykket og det er en omsetning, går du bare tilbake [blue] linje og gapet ditt er forferdelig. Hvis du stadig tar is og beveger deg, etablerer du nå gapet ditt før motstanderen i det hele tatt får pucken.»

I likhet med sportsfiske ønsker spillere å beskytte god is tidlig og presse motstanderen til dårlig is. På samme måte som spillet har endret seg med ideen om at den store hiten forsvinner, fortsetter ikke forsvarsspillere å rygge mot sitt eget nett lenger.

“Når du presser dem til dårlig is, svinger forsvarsmenn og skøyter fremover og vinkler inn i spillerne for å eliminere deres tid og plass i stedet for å bare rygge inn i sonen deres,” sa Appert.

Skøytetillit er avgjørende for å opprettholde et skikkelig gap, så gode skatere vil ha det mye lettere med dette konseptet.

“Nå som spillet er raskere, er det flere forsvarere som er i stand til å gjøre det. Det er mindre og mindre av de 6-fot-5, slemme, fysiske forsvarsmennene som ikke skøyter godt, la Appert til.

Vinne i overgang

Så hvis spillere tar riktige vinkler og kontrollerer et godt gap, vil et lag føre til mange turnovers. Men spillerne har en begrenset mengde tid til å dra nytte av – det er en overgang.

“Når du får omsetninger, ikke se etter å holde den eller bremse den,” sa Appert. «Du har omtrent to sekunder på deg til å dra nytte av at motstanderen din er ute av posisjon. Du vil se nordover [up ice] og se etter å slå et par av spillerne deres med én pasning for å sette dine spiss i posisjon for å skape en 2-mot-1 eller 3-mot-2. Når du har gjort den pasningen, må du aktivere en eller begge forsvarerne.»

Hvor raskt spillerne dine kan gjenkjenne en turnover og snu forsvar til angrep, kan forbedres av treneren og hvor mye frihet en benksjef gir for forventning. Spillere må lære på egenhånd når det er en god tid og når det er en dårlig tid for å prøve å få hoppet til å krenke.

«Jeg tror det er viktig å la spillere forutse turnovers og bryte til offensive posisjoner. Er det forutseende eller er det juks til å krenke? Jeg vet ikke,” grunnet Appert. «Hvis du alltid forteller dem at de alltid trenger å holde seg på den defensive siden av pucken, eliminerer vi læringsprosessen deres med forventning om at vi er i ferd med å få pucken. Patrick Kane er best på det. Er det juks? Jeg tror ikke det er det, fordi han forutser turnovers og pauser til verdensrommet og kommer seg inn i offensive fordelaktige posisjoner, og han er bedre enn noen i NHL.

Imidlertid er det fortsatt en del av overgangen der trenere kan sette ned foten og holde spillere ansvarlige.

«Du kommer til å gjøre feil, du kommer til å snu noen pucker, så det er viktig å gi dem friheten til å gjøre feil, men holde dem ansvarlige for hvor hardt de backchecker og har vaner for å komme tilbake på den defensive siden “, sa Appert. “Vi tillater offensiv kreativitet – men det betyr ikke at vi bare kaster pucker rundt.”

«Det er en kritisk del av ungdomshockey. Hvis trenere alltid roper på spillere for å snu pucker, kommer de til å slutte å prøve å spille, og i ungdomshockey må vi la dem spille og ta noen kalkulerte sjanser, sa Appert. “Der, som trenere, er det viktig å holde dem ansvarlige i sin innsats etter at de har gjort en feil i å sette på pausene og tilbakesjekke.”Kilde