Shadow

Fire leksjoner overlevert fra fotballlegenden Johan Cruyff


Når du først har en visjon, en inspirerende visjon, ikke la andre avspore deg fra den visjonen fordi de sier det er upraktisk.

Johan Cruyff, venstre, og svigersønnen Todd Beane gikk sammen for å revolusjonere måten spillere ble coachet til å tenke spillet.

Todd Beanes 14 år med Johan Cruyff er en uklarhet.

Han ble ansatt av Cruyff i 2002, lanserte ungdomsakademier med ham rundt om i verden i over et tiår og, ja, giftet seg med datteren hans, Chantal.

Men «Aha»-øyeblikket i amerikanerens forhold til fotballlegenden skjedde i nærheten av der Cruyffs reise startet i 1947. Selv i 50-årene likte Cruyff fortsatt å spille et pickup-spill, så Beane ble med ham – sammen med Franz Beckenbauer, Ruud Gullit og Frank Rijkaard.

“Jeg ble virkelig et barn i en godteributikk,” sier Beane. “Jeg ante ikke hvor mange dører det ville åpne opp.”

Beane husker at han satt på et styremøte i FC Barcelona, ​​da klubbledere vurderte om de skulle signere, som andre store klubber hadde gjort, en lukrativ sponsoravtale med et selskap for eiendom på sin berømte trøye. Millioner av dollar sto på spill, men Cruyff – en vellykket spiller, manager og rådgiver for klubben – hadde et par spørsmål.

“Hva kan klubben gjøre for å hjelpe verden?” Beane husket at Cruyff spurte. “Du har makten til å gjøre så mye.”

Innsikten fikk Barcelona-styret til å revurdere avgjørelsen sin. Til syvende og sist samarbeidet FC Barcelona med FNs barnefond (UNICEF) for å hjelpe til med å samle inn penger og bevissthet om humanitær innsats over hele verden.

År senere var Beane også til stede for rådgivende møter mellom Cruyff og Barcelona-president Joan LaPorta, som tok viktige avgjørelser som har satt opp klubbens dominans på og utenfor banen.

Beane hjalp til med å bygge Cruyff Football og Cruyff Institute med navnebroren, men Beane oppdrar også fire av Cruyffs barnebarn – i alderen 6 til 10 – i Barcelona med Chantal.

Cruyff døde i 2016.

LES MER OM ARBEIDET JOHAN CRUYFF PROTEGE TODD BEANE GJØR FOR Å REVOLUSJONERE MÅTEN FOTBALLET LERES OG SPILLES

Beane deler fire leksjoner han lærte av sin mentor og svigerfar:

1. HA EN ROMANTISK VISJON

Resultatene betyr noe, men hver gang jeg så ham ta en avgjørelse, ville han forbli tro mot sin romantiske visjon om hva idealet burde være. Det er vanskelig å gjøre. Når du først har en visjon, en inspirerende visjon, ikke la andre avspore deg fra den visjonen fordi de sier det er upraktisk.

2. SPORT ER ET KRAFTIG VERKTØY

Det er kanskje det kraftigste verktøyet for fellesskapets beste. Derfor opprettet han Johan Cruyff Foundation. Den hjelper funksjonshemmede barn gjennom sport. Sport kan forandre liv og har kraften til sosialt gode.

3. NYT LIVET

Du må ha det gøy! Du vil ikke påtvinge folk slit. Vi skulle ned til Mauritius, en vakker øy utenfor kysten av Afrika. Vi gikk på vannski, og han ville være den første der ute. Vi fikk også sønnen min på vannski. Han elsket å la barna delta! Han elsket når vi alle var ute og gjorde noe sammen. Gå på ski i de franske alpene, spise måltider sammen. Han nøt disse familieøyeblikkene langt borte fra rampelyset og pressen. Vi ville snike oss ut for en runde golf, og han tok plass til barnebarna.

4. BESKYTT BARNA DINE

Han var en familiemann. Når Chantal og jeg var i Amsterdam, sørget han alltid for at det var deilige nederlandske cookies med te utenfor døren vår. Hold familien din først; han understreket det for meg ved hans død. «Ta vare på Chantal og barna. Alt annet kommer og går, men ta vare på dem.»Kilde