Shadow

Verdenscupens 101 mest minneverdige øyeblikk: Michael Laudrups lobbpasning uten utseende


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Michael Laudrups no-look lob-pass i 1998.

Å komme fra en gullmedalje ved OL i 1996, vurderte noen Nigeria en mørk hest for å vinne alt i Frankrike ’98.

Danmark hadde andre ideer, og med en gylden generasjon spillere ledet av tidligere Barcelona- og Real Madrid-midtbanespiller Michael Laudrup, dirigerte de Super Eagles 4-1 for å nå kvartfinalen.

Danskenes dominans foran nesten 80.000 fans i Saint Denis ble preget av Michael Laudrups no-look assist i andre omgang. Opp med to mål med litt over en halvtime igjen, startet Laudrup spillet som ga 3-0 med en frekk, utenfor-fot-lob til spiss Ebbe Sand, som slo forsvarsspilleren sin og la ballen inn i nett.

Michael Laudrup Assist: nr. 97 | Mest minneverdige øyeblikk i FIFA verdensmesterskapshistorie

Michael Laudrup Assist: nr. 97 |  Mest minneverdige øyeblikk i FIFA verdensmesterskapshistorie

Se det 97 mest minneverdige øyeblikket i verdensmesterskapet, med Michael Laudrups assist for Danmark mot Nigeria i FIFA-VM i 1998.

Thomas Helveg la til et nytt før Tijani Babangida trakk tilbake et trøstemål for Nigeria, men det var Sands mål – og det frekke oppsettet som skapte det – som avsluttet enhver sjanse for et nigeriansk comeback.

Den iøynefallende resultatlinjen ga danskene en date med tittelforsvarer Brasil, men alt de fleste kunne snakke om etterpå var Laudrups kaldblodige hjelper.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde