Shadow

Vinicius Jr. fokuserte på Real Madrid-Atletico-derbyet midt i rasistiske overgrepReal Madrid-manager Carlo Ancelotti har sagt at Vinicius Junior er fokusert på søndagens LaLiga-derby med Atletico Madrid etter at spilleren uttalte seg over rasistisk kritikk av dansende målfeiringer.

Vinicius og Madrid slapp begge uttalelser på fredag ​​etter at en gjest på et spansk fotballtalkshow sammenlignet den brasilianske vingens oppførsel med en ape.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Spilleren har siden mottatt støtte fra hele fotballverdenen, med Neymar, det brasilianske fotballforbundet og Pele som alle fordømmer kommentarene.

“Først vil jeg understreke at jeg ikke ser denne typen rasisme i Spania,” sa Ancelotti på en pressekonferanse lørdag. “Ellers holder jeg meg til klubbens uttalelse og Vinicius’ uttalelse. Etter det skal vi snakke om fotball. Spilleren har det bra. Han ønsker å spille som alltid og hjelpe laget til å vinne kampen.”

I en video lagt ut på Twitter fredag ​​sa Vinicius at dansene hans var ment «for å feire verdens kulturelle mangfold».

“De sier at lykke plager folk,” sa Vinicius. «Lykken til en svart brasilianer som triumferer i Europa, enda mer… Jeg var offer for rasisme og fremmedfrykt, men dette startet ikke i går.

“Det er ikke min dans. Det er dansen til Ronaldinho, Neymar, [Lucas] Paqueta, [Antoine] Griezmann, Joao Felix og Matheus Cunha… det er dansen til brasilianske funk- og samba-artister, reggaeton-sangere, svarte amerikanere. Aksepter det. Respekter det. Jeg vil ikke stoppe.”

Ancelottis pressekonferanse før Madrid-derbyet ble dominert av spørsmål om Vinicius, som har spilt hovedrollen for Madrid så langt denne sesongen, og scoret i fem kamper på rad mellom august og september.

“Det påvirker ikke garderoben eller Vinicius, det er sikkert,” sa Ancelotti. “Vi tenker på å forberede oss til kampen. Disse tingene blir ikke snakket om i garderoben.”

Rasisme er mye viktigere enn det som skjer på banen, la han til. «Jeg synes spilleren har taklet det bra i sin uttalelse… For meg skjer det ingenting [to Vinicius.] Han leker med glede, med kvaliteten han har, med lykke.”

Madrid går inn i derbyet etter å ha vunnet alle fem LaLiga-kampene sine så langt denne sesongen, og topper tabellen med 15 poeng, med motstanderne Atletico Madrid på syvendeplass på 10 poeng.

Atleticos sesong så langt har blitt overskygget av situasjonen til Antoine Griezmann, som ennå ikke har startet en kamp, ​​da klubben forsøker å unngå å aktivere en klausul som vil føre til at de må betale Barcelona €40 millioner neste sommer for å gjøre låneavtalen hans permanent.

«Det forstår vi [Alvaro] Morata og Felix gjør det bra, sa Simeone på spørsmål om at han ikke kunne starte Griezmann i derbyet.

“Griezmann gjør det bra i de 30 minuttene han spiller. Han bringer en endring til laget med sin erfaring og bedre kombinasjoner i angrep. Det er det vi bestemmer oss for akkurat nå.”

Kilde