Shadow

De beste øyeblikkene fra en rivalisering i LaLiga, Champions League og mer


Real Madrid og Atletico Madrid møtes i LaLiga denne helgen (stream direkte på ESPN+ søndag kl. 15.00 ET, kun i USA) som de lokale rivalene, atskilt med fem miles og bare en håndfull bydeler, gjentar sin evige derbyduell igjen.

Mens maiden Madrid-derbyet i denne kampanjen kan ha blitt sprunget på dem tidlig, er både form og historie definitivt på Reals side. Faktisk går Carlo Ancelottis imponerte lag inn i kampen som både regjerende spanske mestere og tidlige ligaledere, etter å ha kommet flyvende ut av fellene med fem seire fra sine fem første ligakamper og åtte fra åtte i alle konkurranser.

Før søndagens kamp har det vært 170 ligamøter mellom de to klubbene, hvor Real har vunnet 90 kamper mot Atletis 40 og samme beløp (40) endte uavgjort. Totalt har sidene scoret 513 mål, hvor førstnevnte komfortabelt overgikk sistnevnte med 295 til 218.

Tatt i betraktning alle konkurranser har Cristiano Ronaldo scoret flere mål i Madrid-derbyet enn noen annen spiller, med 25 på bare 35 kamper. Faktisk, de neste seks spillerne på listen spilte alle for Real, med Paco Campos som ga Atletis høyeste inngang på 6. plass takket være de 12 målene han scoret mot Los Blancos i løpet av 1940-årene.

Det siste oppgjøret er satt til å avslutte kamprunden i LaLiga denne helgen, og for å våte fløyten din bare litt lenger, har vi trommet opp et utvalg av de beste Madrid-derby-øyeblikkene fra en av Spanias mest intense og lidenskapelige kamper .

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

1. Raul scorer det første Madrid-derbymålet, 1992

Raul Gonzalez vil for alltid gå ned som en ekte gigant i Real Madrids folklore (med sine 323 mål på 741 kamper som er tredje etter Ronaldo og Karim Benzema), men det er verdt å merke seg at den legendariske spissen faktisk åpnet sin Madrid-derbykonto ved å score MOT Los Blancos.

Året var 1992 og etter å ha kommet gjennom akademiet i Atleti, satset 14-åringen videre på å være en å se ved å finne nettet i en ungdomskamp mot deres bittert foraktede lokale rivaler. Men bare noen måneder senere ble Raul løslatt og fikk lov til å bli med Real etter at Atletico-president Jesus Gil bestemte seg for å sløyfe klubbens ungdomslag for å spare penger.

Hopp fremover noen år, og den avgjørelsen kom raskt tilbake til Gil da Raul, i sin første hele sesong som Real-gjenger, scoret tre mål i to ligakamper mot Atleti i 1996-97 da Fabio Capellos lag ble kronet til LaLiga-mestere for 27. gang, mens Los Colchoneros vasket opp en fjern femtedel.

2. Real er stjernespekket Galacticos løpe opprør, 2003

Atletico led den vanære ved å falle ned i andredivisjon i to sesonger mellom 2000 og 2002, noe som betyr at El Derbi kamper mot Real var ute av kortene.

Etter å ha vunnet opprykk tilbake til LaLiga for sesongen 2002-03, endte den første derbygjenforeningen mellom Atletico og Real i en respektabel 2-2 uavgjort på Bernabeu. Men etter å ha tatt et illevarslende stablet lag til Vicente Calderon i juni påfølgende, Real’s Galacticos påførte sine crosstown-rivaler et ydmykende 4-0-nederlag foran sine egne fans.

Reals lag var positivt fylt av talent da Iker Casillas, Roberto Carlos, Michel Salgado, Fernando Hierro, Claude Makelele, Guti, Ivan Helguera, Luis Figo, Zinedine Zidane, Ronaldo og Raul (de to sistnevnte begge scoret to mål hver) til sammen ble blendende. et skallsjokkert Atletico-lag med en ung Fernando Torres.

3. Atletico vinner Copa del Rey, 2013

Da Atletico så formuen sin skli noe over 2010-tallet, førte ankomsten av Diego Simeone som hovedtrener i desember 2011 raskt til at de reetablerte seg som en styrke å regne med i både spansk og europeisk fotball.

Etter å ha endt på syvendeplass forrige sesong, overvåket Simeone en forbedret femteplassering i LaLiga i løpet av sin første halvsesong som ansvarlig på Vicente Calderon, men enda viktigere sørget han også for at kampanjen endte med sølvtøy ved å slå Athletic Club i Europa League-finalen .

Suksessen fortsatte inn i Simeones første hele sesong med ansvar da den argentinske sjefen hentet det første innenlandske trofeet i sin periode ved å samle Atleti til deres 10. Copa del Rey-tittel og den første siden 1995-96. Bare for å avslutte det hele Rojiblancos kunne heist trofeet etter å ha slått Real Madrid 2-1 på Bernabeu i finalen.

4. Atletico avslutter LaLiga-derbytørke, 2013

Før Atletico møtte Real i LaLiga-derbyet i september 2013, hadde førstnevnte tålt 14 lange år med motgang uten å ha klart å vinne en eneste ligakamp mot naboene.

Det hadde faktisk gått 23 kamper som spenner over 12 sesonger siden Atletico sist klarte å ta byttet takket være en 3-1-seier på Bernabeu i 1999. Noe måtte endres, og den endringen viste seg nok en gang å være ansettelsen av den stridbare og karismatiske Simeone .

Etter triumfen i forrige sesongs Copa del Rey, tok det Simeone én ligakamp for å bryte den gamle hexen da hans iherdige lag kjempet til en 1-0-seier på Bernabeu (med Diego Costa som tok det viktige målet bare 11 minutter i ) i sitt første ligaderby med ansvar for Colchoneros.

5. UCL-finalen går mot en spennende konklusjon, 2014

Høydepunktet i Champions League 2013-14 markerte første gang i historien at to sider fra samme by hadde møtt hverandre i finalen.

Selve kampen var ganske hverdagslig de første 93 minuttene med griset midtstopper Diego Godin som satte Atletico opp til 1-0 i første omgang og deretter filt tilbake i hjertet av Simeones rød- og hvitstripete defensive barrikade i et forsøk på å beholde Real bukt til sluttsignalet.

Planen så ut til å ha fungert som Los Blancos – som ivrig jaget”La Decima” [their 10th European Cup/UCL title] — beleiret Atletico-målet uten å gjøre noen betydelige inngrep. Det var helt til siste sekund av ordinær overtid da et ruvende hodestøt fra Sergio Ramos sendte finalen ut i ekstraomganger.

Ramos’ latterlig dramatiske equalizer tente behørig en rakett under Real som, drevet av en berusende blanding av adrenalin og åpenbar skjebne, fortsatte å erodere motstandernes en gang så solide besluttsomhet. Riktig nok, en ytterligere tre-måls flush-put ble betalt til Simeones anklager i ekstraomganger da Real løp ut 4-1-vinnere i Lisboa og dermed tok sin historiske tittel.

6. Cristiano Ronaldos siste Madrid-derbymål, 2018

Ronaldo har møtt Atletico flere ganger enn noen annen klubb i løpet av karrieren, etter å ha spilt mot Colchoneros ved 35 anledninger. Faktisk har den portugisiske superstjernen vist seg å være noe av en svøpe for sine gamle Madrid-derby-motstandere etter å ha klart å score imponerende 25 mål, inkludert fire hattrick, samtidig som de slo inn med ni assist.

For ordens skyld er den nest hyppigste motstanderen Ronaldo møter Barcelona, ​​som han har spilt mot 34 ganger til dags dato, og scoret 20 mål.

Det siste målet Ronaldo noen gang scoret mot Atletico under sitt utrolig vellykkede opphold i den spanske hovedstaden kom i april 2018: uavgjort 1-1 på Bernabeu der han åpnet scoringen bare for Antoine Griezmann for å gjenopprette pariteten bare fire minutter senere.

Kilde