Shadow

Erling Haaland scorer igjen, Jack Grealish slår kritikerne til taushet da Man City slo 10-manns Wolves for å gå til topps


Manchester City presterte dominerende mot Wolves på bortebane da de vant 3-0 for å hoppe over Arsenal på toppen av Premier League-tabellen.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Jack Grealish brukte bare 55 sekunder på å åpne scoringen da han festet seg til et Kevin De Bruyne-innlegg for å stikke hjem i feltet, før spiss Erling Haaland scoret sitt 11. Premier League-mål på syv kamper.

Wolves ble redusert til 10 mann på 33 minutter da Nathan Collins hoppet etter en løs ball og fanget Grealish med knottene sine på midtbanen, og fikk et rett rødt kort. Etter pause, med midtbanespiller Ruben Neves presset tilbake i midten av Wolves-forsvaret, ble kampen tettere, men City ruslet seg frem til alle tre poengene etter at Phil Foden satte inn et nytt innlegg fra De Bruyne.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett


Rask reaksjon

1. Haaland gjør det igjen…

Det var en av de dagene hvor Citys motstandere vil være glade for å holde poengsummen under 10. Wolves var under 2-0 og en mann under etter bare 33 minutter, og på det tidspunktet fryktet hjemmesupporterne i Molineux det verste. Grealish hadde allerede åpnet scoringen etter bare 55 sekunder før Haaland fikk sitt sedvanlige mål – å plukke ballen utenfor feltet, løpe på Max Kilman og skjøt lavt forbi Jose Sa. Det er nå 14 mål på 10 kamper for Haaland, som har funnet nettet i hver av sine syv siste kamper.

Den norske landslagsspilleren ble også den første spilleren i Premier League-historien til å score i sine fire første bortekamper, og hans målscore viser lite tegn til å stoppe. 22-åringen vil trolig føle at han kunne hatt mer, spesielt etter at Collins ble utvist for en stygg utfordring på Grealish, men i andre omgang virket Pep Guardiolas side fornøyd med å banke ballen rundt og løpe ned klokken. .

Foden la til en tredje midtveis i andre omgang, men Wolves ville bli tilgitt for å føle at de gjorde det bra for å begrense skaden på en dag som kunne endt med en cricket-score.

2. Grealish gjør kritikerne til taushet med et mål

Det var nesten som om Guardiola spådde fremtiden på sin ukentlige pressekonferanse fredag. På spørsmål om Grealish og kritikken midtbanespilleren på 100 millioner pund har fått etter opptredenen mot Borussia Dortmund i midtuken, ba City-sjefen ham ikke å bekymre seg.

“Det spiller ingen rolle,” sa han. “Om tre dager til har du en ny sjanse til å være glad og gjøre det du må.” Og, hva vet du, tre dager etter å ha vart i 58 minutter mot Dortmund, var Grealish fornøyd igjen – det tok bare 55 sekunder å score sitt første mål for sesongen og førte City til 1-0.

Det var spørsmålstegn i oppbyggingen til kampen om hvorvidt Grealish i det hele tatt ville starte mot Wolves, etter å ha slitt for formen så langt denne sesongen, men Guardiola valgte å holde ham inne på bekostning av Riyad Mahrez og Ilkay Gundogan, og det beviste riktig avgjørelse.

Guardiola insisterte fredag ​​på at han ikke skulle velge Grealish – buet hele tiden av hjemmefansen på grunn av hans koblinger til Midlands-rivalene Aston Villa – fordi han samler opp et stort antall mål og assists, men etter debatten rundt plassen hans denne uken , vil han være glad for å komme seg unna.

3. Ulver skyter seg selv i foten

Wolves startet helgen etter å ha scoret færrest mål i Premier League så langt denne sesongen, men også den beste defensive rekorden. Men hvis din evne til å plukke poeng er basert på å holde det tett bak, må du sørge for at du ikke slipper inn i løpet av et minutt og får en av midtstopperne dine utvist før pause. Det kom alltid til å bli en tøff ettermiddag mot Man City og Haaland, men Wolves, som var bedre tidlig i andre omgang, hjalp seg heller ikke.

I en tale på fredag ​​sa Guardiola at de var «en av de tøffeste motstanderne», men til slutt var det en behagelig dag for mesterne, og Citys fans sang «Erling Haaland, han har scoret mer enn deg». Det er Haaland 11-3 Wolves så langt.

Bruno Lage gjorde en god jobb i Molineux forrige sesong, han må få laget sitt til å score snart hvis han skal unngå å bli dratt inn i Premier Leagues sparkeløp. Nysigneringen Diego Costa var ikke en del av troppen mot City, noe som tyder på at han mangler mer enn litt kampkondisjon, og Lage vil trenge å få 33-åringen raskt opp i fart over landskampspausen.

– Rapport: Wolves 0-3 Man City | Premier League-tabellen | Kommende kampoppsett


Spillerrangeringer

ulver: Sa 5, Jonny 5, Ait-Nouri 6, Collins 4, Kilman 5, Moutinho 6, Neves 6, Nunes 6, Neto 6, Guedes 6, Podence 5.

Subs: Traore 6, Hwang 6, Semedo 6, Campbell 6.

Man City: Ederson 6, Stones 6, Cancelo 7, Dias 7, Akanji 7, Rodri 7, De Bruyne 8, Silva 7, Grealish 8, Foden 7, Haaland 7.

Subs: Gundogan 6, Alvarez 6, Mahrez 6, Palmer 6, Gomez 6.


Beste og dårligste utøvere

BEST: Jack Grealish: De Bruyne fortjener en hederlig omtale for sine to assists, men Grealish var under press på Molineux etter kritikk denne uken og 27-åringen leverte.

VERSTE: Nathan Collins: Wolves var allerede oppe mot det på 2-0 under, men Collins beslutning om å skyte Grealish i midjehøyde med knottene hans var latterlig. Et fortjent rødt kort fulgte, og med det enhver sjanse for at Wolves kunne berge noe fra kampen.


Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Det tok bare 55 sekunder å ta ledelsen da Grealish avsluttet sin lange måltørke.

En mann som ikke har slitt foran mål er Haaland. Han viste at han kan løpe på forsvarere og score med høyrefoten, for å fortsette sin utrolige scoringsrekke.

Og som om City trengte ting lettere, ble Wolves redusert til 10 mann da Collins ble utvist for en høy utfordring på Grealish som brakte tilbake minner fra Nigel de Jongs kung-fu-spark på Xabi Alonso i VM-finalen i 2010 mellom Nederland og Spania.

Fodens mål gjorde kampen trygg, og noen minutter senere ble den pauset en kort stund på 70 minutter for et minutts applaus for å hedre 70-årige regjeringen til dronning Elizabeth II, som døde i forrige uke.


Etter kampen: Hva lederne/spillerne sa

Bruno Lage til BT Sport: “[It went wrong] ikke bare i første omgang, men det første minuttet. Når et lag som City, som spilte onsdag kveld, scorer i det første minuttet er det vanskelig å ta. Innimellom de to første målene var vi der, men de scoret i en overgang… Det handler ikke om Nathan Collins. Noen ganger skjer det og de samme situasjonene, jeg så en slik i går i Aston Villa-kampen mot Southampton og ingenting skjedde, i dag var det rødt kort.”

Pep Guardiola til BT Sport: «Kampen startet veldig bra for oss med de to målene og det røde kortet, og etter at Champions League kom hit klokken 12:30 med den kvaliteten de har, kan de beholde ballen og overgangene er raske, det var en utrolig seier. Vi slet mye etter pause frem til Phils [Foden] mål så mye ære til Wolves.”

Grealish til BT Sport: “Det var lenge på vei og det var hyggelig å komme utenfor målet. Med rette, så folk har stilt spørsmål, burde jeg scoret mer og få flere assists. Jeg kommer alltid til å ha folk som snakker om meg med pengene som ble brukt på meg, men hele min karriere har jeg ikke scoret nok mål. Jeg vil legge det til spillet mitt. Det er hyggelig når Pep forsvarer meg. Han har vært strålende med meg. Jeg må nok takke ham fordi han ga meg muligheten i dag etter opptredenen min på onsdag fordi den sannsynligvis ikke var den beste. Jeg er takknemlig for ham.”


Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Grealishs innsats var det niende Premier League-målet noensinne scoret av Man City i det første minuttet av en kamp.

– Kevin De Bruyne har nå minst én assist i fem av Citys syv Premier League-kamper denne sesongen. Han har vært direkte involvert i flere Premier League-mål på Molineux i 2022 enn noen annen spiller (inkludert Wolves-spillere.)

– De Bruynes seks assist denne sesongen er dobbelt så mange som alle andre spillere i Premier League. Dette var også hans første flerhjelpskamp siden april mot Watford.

– Erling Haaland er den første spilleren i historien som har scoret i sine fire første bortekamper i Premier League. Haaland har nå 14 mål på 10 kamper i alle konkurranser (11 i Premier League) og har bare ikke klart å treffe nettet på to kamper denne sesongen for City.

– Via Opta: Haaland har scoret 100 mål på sine siste 99 kamper i alle konkurranser siden han forlot FC Salzburg for Borussia Dortmund i januar 2020.

– Haaland (7) står uavgjort med Sergio Aguero, som gjorde det i 2019, for de fleste kampene på rad med et mål for Man City siden 1992-93.

– City er nå ubeseiret i sine siste 22 borteligakamper med rekorden 16-6-0 (WDL). Deres siste bortetap i ligaen var deres første kamp mot Tottenham forrige sesong.

– City leverte sin 11. shutout-seier i Premier League siden starten av forrige sesong, og brøt uavgjort med Chelsea for de fleste av alle lag i denne perioden.


Neste

Ulver: Bruno Lages lag reiser til øst-London for å møte West Ham United 1. oktober, med avspark klokken 12:30 ET, og møter deretter en tøff tur til Chelsea. Så ting blir ikke enklere.

Man City: Midt i landskampspausen vil Man City ha tid til å forberede seg til derbyet, med Manchester United på besøk til den blå halvdelen av byen 2. oktober. Klubben skal spille sine tre neste kamper hjemme, med FC København på besøk i Champions League før du møter Southampton 8. oktober, så forvent flere mål for Haaland.

Kilde