Shadow

Vinicius Jr. er Real Madrids talisman, men hvordan vil han håndtere å bli målrettet av motstandere?


Du husker kanskje ikke alle av dem, men la meg forsikre deg om at spansk fotball har vært vitne til noen av tidenes store gjengjeldelse.

Diego Maradona, da han var i Barcelona, ​​sparket Kung Fu Athletic Clubs Miguel De Andres på slutten av Copa del Rey-finalen i 1984. Real Madrids legendariske kantspiller Juanito stempler på ryggen, og deretter hodet, til Bayern Münchens Lothar Matthaus i EM-semifinalen i 1987. Den brasilianske tryllekunstneren Djalminha knipser og slår sin egen Deportivo La Coruna-trener, Javier Irureta, midt i å ha mottatt en stor kjeft under trening. Diego Costa og Sergio Ramos spytter på hverandre under et Madrid Derbi. Madrid-forsvareren Pepe svingte en vill støvel mot en utsatt Javi Casquero, og rakte deretter knottene hans nedover Getafe-spillerens rygg da Madrid så ut som de skulle miste poeng hjemme i 2009. Listen fortsetter.

På et tidspunkt var disse hissige utbruddene av gjengjeldelse som førte til utvisninger så “på moten” i Spania at Pablo Alfaro, Sevillas beryktede forsvarer – nest etter Sergio Ramos i LaLiga røde kort – en gang sa: “Riktignok er jeg ikke en helgen! Men det føles som om mediedekning av at jeg ble utvist, har blitt en nasjonalsport!”

Vinicius Juniors navn er for øyeblikket ikke på listen over høyprofilerte, evig målrettede fotballspillere som gir etter for provokasjon, frustrasjon, rød tåke, eller som rett og slett har litt mala leche (dårlighet) renner gjennom årene deres. Den 22 år gamle brasilianeren har så langt valgt Lionel Messi/Cristiano Ronaldo-skolen med “ikke gjør meg sint fordi jeg vil ikke slå eller sparke deg som gjengjeldelse … jeg skal bare score, eller skape, flere mål mot deg.”

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Messi spilte nesten 800 kamper for Barcelona, ​​så hvis han hadde blitt felt, i gjennomsnitt, ekstremt konservativ seks ganger per 90 minutter, ville det bety at han ble sparket, stanget, hindret, snublet, veltet, hacket ned nesten 5000 ganger. Ville du ikke reagert? De fleste av oss ville.

Bare to ganger vippet Messi skikkelig på grensen til fullstendig rød tåke på klubbtjeneste. I UEFA Super Cup-finalen i 2009 mot Shakhtar Donetsk da han flyttet pannen farlig nær Darijo Srnas nese, ble det ikke gjort noe fra dommeren. Og så i det spanske Super Cup-nederlaget til Athletic Club i 2021, da han, etter å ha blitt kontrollert hele natten, svingte en grusom høyre krok i nakken til Asier Villalibre og ble riktig nok rødt kort for den eneste gangen i sin lange Barcelona-karriere .

Ronaldos fire røde kort for Madrid, for det meste utvisninger på grunn av kortvarige humørsvinner og en eller annen form for utstøt, utelukker ham fra å bli stemplet som «Mary Poppins-eksemplarisk». Men gitt behandlingen han også ble delt ut mens han inspirerte Madrid til store prestasjoner innenlands og internasjonalt, var hans selvbeherskelse og evne til å omdirigere sinne mot scoring og seier definitivt å beundre.

Konteksten for dette er at Vinicius nærmer seg et veiskille. Han vil i økende grad bli tvunget til å velge hvordan han kanaliserer og bruker sinne og opphetede urettferdighetsfølelser som er på vei. Kan han bruke dem som drivstoff for å svi opposisjonen? Eller vil han oppsøke den typen naturlig, men straffbar, personlig gjengjeldelse som gir medieanklager, bookinger, røde kort og suspensjoner?

Selv om han bare er 22, er den ultratalenterte brasilianeren raskt i ferd med å bli en som virkelig kan betraktes som en av verdens fem eller seks beste fotballspillere. Pund-for-pund i det minste.

LaLiga-tittelvinner, vinnende målscorer i en Champions League-finale, partner med Karim Benzema i en 111 mål/assist produksjonslinje sist sesong alene, og nå har han slått nettet i de fem siste Madrid-kampene for første gang i karrieren. . To av dem, viktig nok, kommer mens Benzema var fraværende skadet.

Det er et naturlig, om enn uheldig biprodukt at motstandere sikter mot ham. Trenere planlegger det, spillerne deres, vanligvis fra mindre talentfulle lag, utfører provokasjonen, mobbingen og trusler.

Det skjedde igjen, ikke ved en tilfeldighet, mot Mallorca i helgen – i den grad at lagkamerat Toni Kroos måtte gå og overtale Vinicius til å avslutte sin tirade på motstandstrener Javier Aguirre og Carlo Ancelotti ble bedt om å forsvare kantspilleren sin etter Madrids imponerende 4. -1 seier. Det var ikke tilfeldig, for det var tydelige spor av vondt blod og vendetta (holdt over fra forrige gang disse to spilte mot hverandre) under de spanske mesternes comebackseier over Islanders.

spille

0:27

Sjekk ut hvordan Real Madrid tar frisparkstrening til det ytterste med en hoppende mannekengvegg.

Pablo Maffeo gikk etter Vinicius — spark, snubler, lektere, konfrontasjoner. Det var bevisst, det var en strategi og det var et lite utvalg av mørke kunster som nå vil forfølge dette sjeldne talentet resten av karrieren.

Årsaken til den ekstra varmen i denne konfrontasjonen var at Maffeo, i mars på Visit Mallorca Stadium, svirret gjennom Vinicius og tok høyre ben og venstre kne, med en latterlig utfordring som dommer Sanchez Martinez ikke en gang booket. En beklagelig feil. Maffeo, med ivrig hjelp av Martin Valjent som håndlanger, gikk for runde to av sitt skremselsoppdrag.

Ærlig talt var Vinicius’ reaksjoner helt i orden. Han er allerede den tredje mest forurensede spilleren i LaLiga denne sesongen, han ble voldsomt kroppssjekket av Maffeo før et kvarter hadde gått, og han ble håndtert i bakken to ganger i andre omgang med kampen balansert til 2-1 – men han brukte raseriet mot dommeren laissez-faire holdning til gode formål.

Da tiden løp ut, var Vinicius modig nok til å ta ballen, om og om igjen, for så å dra ballbesittelsen inn i hjørnet av banen der Maffeo kastet seg ut, bommet og så knuste Valjent ham – og fikk en booking, ga bort et frispark og å kaste bort verdifull tid som Mallorca trengte hvis de skulle ha en fjern sjanse til å få en utligning.

Vinicius tok seg opp, ga en klar oppfordring til et allerede rasende publikum om å øke desibelnivået på en søvnig søndag ettermiddag og la sine to motstandere vite, mens han pekte på merket hans, at hvis de ville komme etter ham igjen, var han klar. Med lukten av kamp i neseborene hans presset han Valjent, blokkerte en klarering og hylte i triumf (til tross for at det var det eneste positive for laget hans som da vant 3-1, men helten i denne historien var fortsatt brennende raseri som brensel.)

Så lenge det forblir slik, greit.

Det som utløste noen mindre kontroverser, og gjorde at Ancelotti ble grillet etter kampen, var da Maffeo hadde et siste, fortvilte forsøk på å sparke ankelen til Vinicius og Mallorcas trener, Aguirre, berømmet sin bakspiller. Brasilianeren stormet over for å formane den bullish meksikanske 63 år gamle manageren – da ting truet med å smitte over. Men, avgjørende, gjorde de det ikke.

Madrid-trener Ancelotti argumenterte etterpå: “Vinicius er spesiell for hvordan han spiller. Motstandere kan bli sinte fordi han dribler forbi dem, og de er sintere enn noen gang når de taper. Men det er fotball. Vinicius har enorm kvalitet og talent, og han burde aldri endre seg. Jeg tror han viser respekt for dommere og rivaler, og hvis han ikke gjorde det, ville jeg minnet ham på å gjøre det.”

Gjennom karrieren min har jeg stort sett sett alt i form av provokasjon og gjengjeldelse mens jeg rapporterte på kamper: Zidane slo Marco Materazzi i 2006-finalen i verdensmesterskapet, Dennis Wise strakte seg inn i Nicky Butts shorts, da Chelsea beseiret Manchester United på Stamford Bridge i 1999, plukket i et beinhår og United-midtbanespilleren reagerte med voldsomt sinne før han fikk rødt kort under et 5-0-nederlag. Selv rolig, rolig Andres Iniesta innrømmet at han sparket ut i frustrasjon mot eks-lagkameraten Mark van Bommel under VM-finalen i 2010, da Spania konsekvent ble skutt fra søyle til stolpe av Nederland, og kunne ha blitt utvist.

Hvilken rute vil Vinicius velge nå? Eliten, hardhodet, “vinner”-veien, hvor bare små tap av humør er lyte på en lang, vakker karriere? Eller den sinte, hissige, «tar loven i egne hender» som så mange naturlig flamboyante, underholdere finner det umulig å motstå når de blir sparket, misbrukt og provosert? Hans eventuelle status som en ekte storhet og hans utsikter til å løfte Ballon d’Or kan hvile på svaret.Kilde