Shadow

Vil LIV lokke flere PGA-stjerner bort etter sluttspillet?


Av Martin Rogers
FOX Sports spaltist

Golfens sommer med forandringer og kontroverser har buldret videre, med penger, formodninger og en seismisk delt ned i sentrum av sporten som overskygger praktisk talt alt som har funnet sted fra tee til green.

Og likevel, med PGA Tours FedEx Cup-sluttspill som begynner denne uken, søksmål som flyr frem og tilbake, en avgjørende dato på kalenderen som nærmer seg og utbryter LIV Golf får fart, kan det bare bli opphetet.

Saker i rettssalen begynner å bli hektiske, Touren går til angrep som svar på et lovlig forsøk fra LIV-trioen Talor Gooch, Hudson Swafford og Matt Jones for å få lov til å delta i sluttspillet basert på deres eksisterende resultater, til tross for at de har flyttet over. til Greg Normans nye satsing.

«Antitrustlovene tillater ikke saksøkere å ha kaken sin og spise den også», sto det i denne ukens PGA Tour-bevegelse, mens LIV ble fjernet for sitt engasjement i Saudi-Arabias offentlige investeringsfond på grunn av den nasjonens menneskerettighetsrykte.

Touren kommer sterkt ut fordi den må. Det nøyaktige tidspunktet for ettersesongen slutter, med Tour Championship i slutten av denne måneden, er når status quo er mest sårbar.

Det er den farligste perioden hittil, da Touren ikke vil være bevæpnet med annet enn ord og intensjoner og bønn om lojalitet. Norman – og LIV – lurer med sjekkheftet i hånden.

Det er en tankegang at flere potensielle LIV-signeringer holder ut til slutten av FedEx Cup-kampanjen, som tilbyr hele 18 millioner dollar til totalvinneren, før de inngår store pengeavtaler.

Blant dem som ryktes sterkest er Tour nr. 2 Cameron Smith – British Open-mesteren og kanskje det mest spennende talentet i spillet – og regjerende FedEx Cup-vinner Patrick Cantlay (for tiden nr. 6). Japaneren Hideki Matsuyama (nr. 11) blir også sett på som et førsteklasses LIV-mål på grunn av organisasjonens ønske om å innrette seg nærmere med Asian Tour.

Det har vært noen halvfornektelser og tilsvarende løfter om forpliktelse til Touren, men vi så også de fra Bryson DeChambeau, Dustin Johnson og Brooks Koepka før de flyttet til LIV. Gir ikke bort noen hemmeligheter her, men penger snakker i golf, og det gjør det ekstremt høyt.

Touren har ikke kastet bort noen mulighet til å male de avdøde som utakknemlige leiesoldater og bruker regelmessig begrepet «Saudi Golf League» for å koble LIV til det saudiske regimet og dets drap, ifølge det amerikanske utenriksdepartementet, på journalisten Jamal Khashoggi.

Men det er også fremhevet at flere PGA Tour premiepottsponsorer også har saudiske bånd. Videre har DP World Tour, nå fast i allianse med PGA Tour, arrangert arrangementer i Saudi-Arabia og tidligere oppfordret sine spillere til å konkurrere der.

Hvis en annen gruppe PGA Tour-stjerner skulle gå, ville Touren havne i noen problemer. Den har noen lojale fans, spesielt blant middelaldrende tilhengere av spillet og eldre. Men en yngre gruppe virker forberedt på å ta en titt på hva LIV prøver å gjøre.

Bortsett fra politikk, er det en viss legitim verdi å gjøre spillet mer attraktivt for seerne. LIVs haglestart er en interessant casestudie ved at den er mer forvirrende for de som er kjent med golf enn de som er nye.

En ledertavle der alle har spilt like mange hull i sanntid er enklere for nybegynnere å forstå, og gjør det mulig for en dag med handling å bli komprimert til et overkommelig tidsvindu.

Du må også lure på om for mye golf (Touren spiller godt over 40 uker per år) fører til overmetning for Touren og utvanner produktet. Forrige helg, et rolig sted i den generelle sportskalenderen, ble avslutningsfasene av Tours Wyndham Championship sendt på det nasjonale TV-nettverket.

Det fulgte med en fin historie, da 20 år gamle Joohyung Kim ble den nest yngste Tour-vinneren siden 1932.

Men med de på toppen av sluttspillet hvilende, var det et tilfelle av ukjente i spissen av ledertavlen, og hele veien gjennom feltet. For de som tunet inn på en uformell basis, kan det hele ha vært litt underveldende.

LIV, med 48-spillere felt over tre dager og ingen kutt, har som mål å gjøre mer med mindre, arrangere åtte arrangementer i år og øke til 14 i 2023. På det siste arrangementet i Bedminster var Johnson og Patrick Reed i sterk strid hele veien, mens seieren falt til Henrik Stenson, som dager tidligere hadde blitt avsatt som Ryder Cup-kaptein på grunn av sitt avhopp.

Hvem vet hva golfens misnøyesommer vil føre til til høsten, når LIVs timeplan bygger seg opp og PGA-touren blir stille?

Midt i det hele sliter golffans med hvordan de skal se ting. Den ene er å ta Tourens partilinje om at det saudi-støttede produktet er en forargelse, at spillerne er en skam for å være en del av det og at det hele bør ignoreres.

For å gjøre det, kreves det imidlertid en del selektiv moralsk teoretisering, gitt innspill fra Saudi-Arabia og andre kompromissløse regimer som Kina og Russland, på tvers av mange idretter.

“Hvis du skal avskjedige LIV Golf … på rent etiske grunner, bør du ikke se Premier League-fotball,” skrev San Diego Union-Tribunes Mark Ziegler. “Eller NBA. Eller NFL. Eller Tour de France. Eller Formel 1-løp. Eller MMA. Eller boksing. Eller hesteveddeløp.”

Grunnen til at golfens splittelse er så splittende er at det er rotete. Noen av dem som er motstandere av LIV, føler det slik av de sterkeste og mest personlige grunnene, for eksempel familiene til 9/11-ofrene som protesterte ved Bedminster.

Andre mener at spillere bør få lov til å maksimere inntektene sine og ikke få lov til å spille et politisk spill.

Uansett er det lett å male alt som har skjedd som katastrofalt for golf. Bortsett fra … kanskje det ikke er tilfelle. Å antyde at all publisitet er god publisitet er en overforenkling, men når ble det sist snakket så mye om golf? Når Tiger Woods var i sin beste alder? Kanskje ikke engang da.

Det har vært en vill tur, men ikke forvent at ting går ned. De neste ukene med sluttspill bør vise frem det beste PGA Tour har å tilby. Men det er noen som kan gjette hvordan banen for disse sluttspillene kan se ut om et år.

Martin Rogers er spaltist for FOX Sports og forfatteren av nyhetsbrevet FOX Sports Insider. YDu kan abonnere på det daglige nyhetsbrevet her.


Få mer fra PGA Tour Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.

Kilde