Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: USMNT frarøvet semifinaler


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med USMNTs kontroversielle resultat mot Tyskland i 2002.

De USAs herrelandslag var overveldende mektig Tyskland i kvartfinalemøtet deres i Ulsan, Sør-Korea, før de til slutt ga etter for Michael Ballacks mål i første omgang. Men hvis ikke for en kontroversiell no-call, kunne amerikanerne ha opprørt de da tre ganger verdensmesterskapet.

Mens USA presset rasende på for å få en utligning i andre omgang, fikk midtforsvarer (og nåværende USMNT-trener) Gregg Berhalter en start på et hjørnespark av Claudio Reyna og rettet et skudd mot det tyske nettet. Innsatsen slo keeper Oliver Kahn, men ikke armen til forsvarsspiller Torsten Frings, som hindret ballen fra å krysse mållinjen. Amerikanerne tryglet dommer Hugh Dallas om å gi Frings et rødt kort og tildele dem en straffe; hadde de konvertert, ville kampen vært uavgjort, og Bruce Arenas side ville vært en mann resten av kampen, pluss ekstraomganger.

Den skotske tjenestemannen var imidlertid uberørt. Uten VAR sto avgjørelsen på banen stående, og der endte USAs oppløp. Det var landets beste forestilling siden det første verdensmesterskapet i 1930, men to tiår senere lurer amerikanske fans fortsatt på hvor mye lenger de kunne ha gått hvis ikke Dallas hadde ikke ringt.

Håndball no-call

Håndball no-call

USMNT ble ranet mot Tyskland etter at dommeren bommet på en avgjørende håndball.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra USA Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde