Shadow

Forhåndsvisning av overgangsfristen – Man United, Chelsea, Barcelona er alle aktive når klokken tikker ned


Overgangsvinduet for de store ligaene i Europa stenger på torsdag, og mange av de store sidene har allerede gjort mye av sin virksomhet denne sommeren. Men når fristen nærmer seg, er det fortsatt et par ting å avgjøre.

Vil Chelsea og Arsenal legge til troppene sine? Trenger Barcelona fortsatt å flytte noen spillere før de prøver å hente inn noen andre? Og vil Cristiano Ronaldo fortsatt være Manchester United-spiller neste uke?

ESPNs forfattere samler noen av de viktigste historiene for å se før torsdagens deadline.

Alle avgifter for fullførte avtaler rapportert av Transfermarkt.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Manchester United går ut og Ronaldos fremtid

Etter å ha inngått avtaler for Antony (95 millioner euro) og Martin Dubravka (lån) de siste dagene, vil Manchester Uniteds fokus være på utganger før fristen. Forsvarerne Phil Jones, Axel Tuanzebe og Brandon Williams er alle tilgjengelige for å flytte, men med alle tre skadet, kan det hende at deres utganger må vente til januar.

Det er også interesse fra Crystal Palace og West Ham for høyreback Aaron Wan-Bissaka, og selv om han ikke er med i Erik ten Hags umiddelbare førstelagsplaner, vil nederlenderen gjerne signere en erstatter før han slipper ham. United har overvåket Inter Milans Denzel Dumfries, Barcelonas Sergino Dest, Borussia Dortmunds Thomas Meunier og Norwichs Max Aarons, men tiden renner ut for å få noe over streken – spesielt med svært lite igjen i budsjettet etter å ha brukt totalt €240 millioner på å følge ankomstene til Tyrell Malacia (€15m), Christian Eriksen (gratis), Lisandro Martinez (€57m) og Casemiro (€70m).

Det andre problemet er Ronaldos fremtid. Å se seire over Liverpool og Southampton fra benken vil bare ha styrket ønsket om å forlate Old Trafford, men spørsmålet er: Hvor vil han gå? Napoli har vist interesse og kan tilby Champions League-fotball, men de ville stole på at United inngår et kompromiss over 37-åringens lønn som de så langt ikke har vært villige til å gjøre. — Rob Dawson

spille

0:55

Gab Marcotti og Julien Laurens diskuterer Wesley Fofanas potensielle innvirkning på Chelseas defensive oppstilling.

Chelsea ser på Fofana, Aubameyang, Gordon-avtaler

Chelsea forventes å kunngjøre signeringen av Leicester-forsvareren Wesley Fofana for en avgift på rundt 85 millioner euro. De forblir håpefulle om å fullføre en avtale for Barcelona-spissen Pierre-Emerick Aubameyang, med samtaler om betalingsstrukturen for et gebyr på over 25 millioner euro og 33-åringens ønske om en minimum toårskontrakt.

Everton står så langt fast over Anthony Gordon, men et nytt bud fra Chelsea kan tvinge til en ny vurdering. Blues vurderer imidlertid alternativer med Crystal Palaces Wilfried Zaha på sin korte liste. Callum Hudson-Odoi har sluttet seg til Bayer Leverkusen på lån, mens Ajax fortsetter å forfølge en avtale for Hakim Ziyech når de prøver å erstatte Manchester United-bundne Antony.

Christian Pulisic er åpen for en sen flytting, men Chelsea vil neppe tillate Hudson-Odoi, Ziyech og USMNT-landskampen alle å dra uten flere nye tillegg. Andre steder er Spezia ivrig etter forsvareren Ethan Ampadu, midtbanespiller Billy Gilmour kan få lov til å forlate på lån – Brighton leder for øyeblikket kampen om å signere ham – og Conor Gallagher tiltrekker seg sen interesse for vinduet fra Palace, der den 22. åringen hadde et vellykket utlån forrige sesong. — James Olley

Barcelona er ikke ferdig ennå

Barcelona har allerede hatt et stort vindu, men håper fortsatt å være opptatt før deadline. Etter å ha signert Robert Lewandowski (€45m), Raphinha (€60m), Franck Kessie (gratis), Andreas Christensen (gratis) og Jules Konde (€55m), har de rettet oppmerksomheten mot å styrke bakspillerposisjonene.

Barca har blitt enige om personlige vilkår med Chelseas venstreback Marcos Alonso, men må nå bestemme seg for om de skal gå videre med avtalen etter at 18 år gamle Alejandro Balde dukket opp som konkurrent for Jordi Alba. De leter også etter en høyreback, ettersom USMNT-stjernen Dest har blitt fortalt at han ikke vil spille denne sesongen. Villarreals Juan Foyth var deres førstevalgsmål, men argentineren er nå satt til en lengre periode på sidelinjen skadet og har uansett en frigjøringsklausul på €42 millioner.

Eventuelle ytterligere inntekter er sterkt avhengig av utgifter. Etter å ha samlet inn over €700 millioner på salg av klubbeiendeler, opererer Barca nå innenfor deres LaLiga-pålagte utgiftsgrense, selv om de bare kan bruke det de tjener i honorarer eller spare i lønn. Aubameyang forventes å flytte til Chelsea for rundt 20 millioner euro, mens Memphis Depay også får lov til å dra for det rette tilbudet. Martin Braithwaite, Miralem Pjanic og Ez Abde vil sannsynligvis også dra, enten permanent eller på lån. Etter en sommer med rykter om fremtiden hans, er midtbanespiller Frenkie de Jong imidlertid fortsatt innstilt på å forbli midt i interessen fra Man United og Chelsea.

I et drømmescenario ville Barca flytte på nok spillere og samle inn nok penger til å finansiere et pluss trekk på €80 millioner for Manchester City-midtbanespiller Bernardo Silva – «det ville være kirsebæret på kaken», sa en kilde til ESPN – men City vil sannsynligvis ignorere eventuelle fremskritt så sent i vinduet. — Sam Marsden.

spille

1:42

Herculez Gomez sier at et bytte til Man Utd ville vært enda verre for Sergino Dest enn å bli på benken i Barcelona.

Vil Arsenal lande Tielemans, Neto?

Arsenal er opptatt av å signere Wolves-vingen Pedro Neto – etter å ha latt Nicolas Pepe flytte på lån til Nice – men de to klubbene er fortsatt langt fra hverandre i sine verdivurderinger av spilleren. Wolves antas å kreve rundt €60 millioner, og slik situasjonen er nå, er det usannsynlig at en avtale i dette vinduet kommer. Crystal Palace-vingen Zaha blir sett på som et mulig alternativ, men tirsdag morgen var det ikke kommet noe tilbud.

Presset vil øke på Arsenal for å velge en sentral midtbanespiller etter at Mohamed Elneny pådro seg en hamstringskade. Lengden på Elnenys fravær er uklar, men troppen mangler nok allerede kvalitet på midtbanen. Klubben har hatt en langvarig interesse i Leicester Citys Youri Tielemans, men en avtale har ikke kommet videre på grunn av Gunners’ manglende vilje til å møte en prislapp på rundt €50 millioner for en spiller med bare ett år igjen av kontrakten. Igjen, enden av vinduet kan tvinge til å tenke nytt på begge sider.

The Gunners er fortsatt i samtaler med høyrebacken Hector Bellerin om en mulig kontraktsoppsigelse på grunn av interesse fra Barcelona og Real Betis, mens Ainsley Maitland-Niles også har tiltrukket seg interesse fra Southampton og Bournemouth. — James Olley

Noe annet å se fra Premier League?

Liverpools skadekrise har skjerpet fokuset på Jurgen Klopps midtbanealternativer – med Harvey Elliott, Curtis Jones, Thiago Alcantara, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain som sliter – men synet på Anfield er at man venter på å gjøre et potensielt trekk på 120 millioner euro for Borussia Dortmunds Jude Bellingham neste sommer er fortsatt den beste handlingen, i stedet for å raskt legge til troppen nå for å dekke et kortsiktig problem. Klubben har nylig blitt koblet til Brightons Moises Caicedo og Wolves’ Ruben Neves.

Over hele byen i Everton kjemper manager Frank Lampard for å beholde den hjemmelagde spiss Gordon og avvise Chelseas forsøk på å signere 20-åringen for rundt €70 millioner samtidig som han prøver å fullføre et trekk for en ny spiss, med Southamptons Che. Adams det mest sannsynlige målet. Blackburn-spissen Ben Brereton Diaz er et annet alternativ, men Everton møter konkurranse fra Celta Vigo om Chile-landskampen.

Og hold øye med situasjonen til Manchester United-vingen Amad Diallo. 20-åringen har gjort liten fremgang på Old Trafford siden han kom fra Atalanta for 41 millioner euro i januar 2021 og tilbrakte deler av forrige sesong på lån hos Rangers. United ser nå etter å sende Elfenbenskysten-landskampen ut på lån igjen, med Championship-sidene Blackpool og Sunderland begge interessert i spilleren. — Mark OgdenKilde