Shadow

Chelsea-manager Thomas Tuchel mener laget er for lett å mobbe


Thomas Tuchel sa at Chelsea-laget hans ble mobbet av Southampton tirsdag og oppfordret dem til å skjerpe seg for fremtidige Premier League-bortekamper.

The Blues tapte 2-1 på St Mary’s til tross for at Raheem Sterling åpnet scoringen midtveis i første omgang, da Romeo Lavia og Adam Armstrong slo til for å gi Saints sin første hjemmeseier over Chelsea siden mars 2013.

– Olley: Chelseas siste tap understreker behovet for signeringer i forsvaret
– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Tuchels lag tapte sin andre kamp på rad på bortebane, etter å ha blitt slått 3-0 av Leeds United 21. august, og ligger nå på åttende plass på tabellen.

Den usammenhengende oppvisningen var langt unna deres 2-2-uavgjort mot Tottenham Hotspur 14. august, da Blues var uheldige med å ikke slå Spurs i en høyoktankamp der begge managerne ble utvist etter sluttsignalet.

Siden den gang har Chelsea mistet N’Golo Kante til en hamstringskade og fått røde kort i påfølgende kamper da Kalidou Koulibaly ble utvist i Leeds før Conor Gallagher ble utvist i lørdagens 2-1-seier over Leicester City.

Reece James var også fraværende mot Southampton på grunn av sykdom. Tuchel sammenlignet den nåværende situasjonen med kjølvannet av en 4-0-seier over Juventus i november 2021, da de bare vant fire av sine neste ni kamper og mistet spillere på grunn av skade.

“Vet du hva det minnet meg om? Om Juventus forrige sesong,” sa Tuchel etter kampen. «Vi spilte en fantastisk kamp mot Juventus på Stamford Bridge forrige sesong, og etter det hadde vi «Chilly» [Ben Chilwell] fri i åtte måneder og N’Golo Kante i tre måneder, og det var det samme mot Tottenham.

“Vi hadde en fantastisk prestasjon. Etter det sier nøkkelspilleren vår farvel i minimum seks uker med N’Golo. Så er det røde kort – for [Koulibaly]for Conor, deretter Ruben [Loftus-Cheek] er av skadet og Mateo Kovacic er skadet siden åtte uker. Han gjør pre-season skadet. Dette er hva det minner meg om.

“Reece James er ute av kampen i dag med sykdom. Det er nøkkelspiller etter nøkkelspiller som har denne effekten. Med våre krav og ambisjonene vi har, er det rett og slett sånn. Men enda viktigere, hvis disse nøkkelspillerne mangler , må du vise en annen mentalitet.

“Det er ikke nok for øyeblikket å vinne på Leeds og Southampton. Det er ingen skam i det. Vi er ydmyke nok til å akseptere at vi kan tape fotballkamper. Vi hater det. Men det er for lett å skyve oss av banen, det er for lett å vinne utfordringer, det er for lett å mobbe oss.”

På spørsmål om å forklare begge målene, hvorav det første kom fra et dårlig forsvart hjørne og det andre et feiende Southampton-trekk som skar gjennom hjertet til Chelseas lag, sa Tuchel: “Mykt forsvar. Hva stopper det? Ren mentalitet. Slutt med å forsvare mentalitet.

“Det er ingen overlegenhet med prestasjonen, det er ingen grunn til å gi bort skudd. Det er ikke nødvendig. Bare tøff deg som et lag og vis en annen mentalitet, det er i dag min vurdering.

“Jeg liker ikke å snakke om det normalt fordi du ikke kan bevise det med data, som en kroppsposisjon eller en taktisk posisjon i feltet. men det er slik. Begge målene er billige mål og myke mål og bør ikke skje hvis du forventer å vinne en Premier League-kamp om kvelden på et bortestadion. Du må være tøffere enn det.”Kilde