Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Totò Schillaci overrasker Italia


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Salvatore Schillacis overraskende Golden Boot-kampanje.

Det var en overraskelse at Salvatore “Totò” Schillaci til og med var med Italias liste i 1990.

Før verdenscupen på Schillacis hjemmebane hadde den skrappe Juventus-spissen bare gjort en enkelt opptreden for den berømte, tre ganger mesteren Azzurri, bare tre måneder før turneringen.

Azeglio Vicini kåret ham til sin 22-mannslag uansett. Og selv om den avgjørelsen var andre gjettet på den tiden, blir den nå sett på som et mesterskap: til tross for at han ikke startet vertens to første kamper, scoret Schillaci seks ganger – med fire mål på fire kamper under knockout-stadiet – for å bli en av de usannsynlige Golden Boot-vinnere gjennom tidene.

Prestasjonene fra ingensteds var imidlertid ikke nok til å lede Italia til sin fjerde tittel, og Schillacis varme serie tok slutt sammen med turneringen – han scoret bare ett internasjonalt mål til i resten av karrieren.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde