Robert Lewandowski utenfor merket til gjengjeld da Bayern slo Barcelona igjen: Reaksjon, rangeringer

MUNICH, Tyskland — Mål i andre omgang fra Lucas Hernandez og Leroy Sane spolerte Robert Lewandowskis retur til Allianz Arena da Bayern München beseiret Barcelona 2-0 i Champions League gruppe C-aksjon.

Det var en ulykkelig retur til Bayern for Lewandowski, som er Bayerns nest høyeste målscorer gjennom tidene, men forlot sommeren etter åtte år for å slutte seg til det katalanske laget.

Tapet forlenger Barcelonas grove resultater i München. De Blaugrana har nå ikke klart å vinne i sine siste syv besøk til Bayern, og notert to uavgjorte og fem tap.

Bayern topper nå sin gruppe med seks poeng etter to kamper. Barcelona ligger på tre poeng, sammen med Internazionale. Viktoria Plzen ligger på sisteplass.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste prestere | Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk | Sitater etter kamp | Nøkkelstatistikk | Kommende kampoppsett

Rask reaksjon

1. Bayern dominerer Barcelona nok en gang

Bayern München utvidet sin dominans over Barcelona med en 2-0 seier i Champions League gruppe C i Allianz Arena, og registrerte sin femte seier på rad mot LaLiga-gigantene. To mål i løpet av fire minutter i andre omgang – et Lucas Hernandez-heading på 51 minutter etterfulgt av Leroy Sanes solomål tre minutter etter – var nok til å sikre seieren og få Bayern klart i toppen av gruppen.

Og seieren betyr at Bayern nå har vunnet med en margin på 19 mål til Barcelonas fire i løpet av sin serie på fem kamper, inkludert den beryktede 8-2 kvartfinaleseieren i Lisboa i 2020. Barca led også to 3-0 tap mot Julian Nagelsmanns lag sist. årstid. For å forsterke Barcelonas elendighet har Bayern nå scoret 30 mål mot dem i Champions League, ni flere enn Paris Saint-Germain, det nest mest produktive laget mot den spanske klubben.

Selv om de skapte en rekke sjanser i første omgang for Robert Lewandowski, så det sjelden ut til at Barcelona skulle dukke opp med en seier i Tyskland, og de hadde ingen respons på Bayerns kraftfulle start på andre omgang. Laget til Xavi Hernandez gjenoppbygger fortsatt tydelig etter Lionel Messis avgang til PSG i fjor, og de så et nivå under Bayern som nok en gang påførte de femdoble Champions League-vinnerne et ydmykende nederlag.

2. Lewandowskis tøffe natt i Bayern er tilbake

Bayerns nest mest produktive målscorer trengte ikke å vente lenge på sin første kamp tilbake etter sommeravgangen, men han tålte en frustrerende natt mot sitt gamle lag. Polen-spissen, en av verdens store spillere det siste tiåret, kunne rett og slett ikke finne skyteskoene sine, til tross for at han fikk en rekke sjanser til å score.

Hadde han klart å avslutte på sin vanlige kliniske måte, ville Lewandowski ha stilnet Allianz Arena med et hat-trick allerede før pause. Men Lewandowskis radar var langt unna, og han klarte ikke å ta noen av mulighetene sine. Keeper Manuel Neuer nektet ham med en refleksredning fra en heading i det 20. minutt, men Lewandowski burde ha scoret øyeblikk tidligere da han skjøt over tverrliggeren fra ti meter etter å ha blitt tet opp av Gavi.

Noen utfordringer i siste grøft av Dayot Upamecano og Noussair Mazraoui nektet også Lewandowski da han så mål, men det var bare en av de nettene da ingenting gikk riktig for 34-åringen.

Det var imidlertid ett godt aspekt ved kvelden. Da han dukket opp for oppvarming før kampen, fikk Lewandowski en oppløftende mottakelse av hjemmefansen. Ingen buh eller hån, bare respekt for hans bidrag til Bayerns suksess – men det var alt han satt igjen med.

3. Barcelona, ​​Inter Milan er nå låst for å bli nummer to

Barcelona trodde, eller håpet, at deres korte smakebit av Europa League etter at de ikke klarte å kvalifisere seg fra Champions League-gruppen forrige sesong, ikke var noe mer enn en engang, men de kan stå overfor en gjentakelse denne gangen rundt tirsdagens nederlag.

Det er åpenbart ingen skam i å bli slått av de evigvarende Bundesliga-mesterne, men med Bayern nå klart i toppen av gruppe C med to seire etter to kamper, er andreplassen formbar til å bli en rett kamp mellom Barca og Internazionale.

Begge de europeiske tungvekterne har tapt mot Bayern, men slått Viktoria Plzen, så nå kommer det til å handle om hvem som gjør det best når de møtes i back-to-back kampdager 4. og 12. oktober. Og med Inter som vert for den første kampen i San Siro neste måned vet Barca at de ikke har råd til et nytt nederlag på veien når de reiser til Italia.

Bayern, Barca og Inter tar sannsynligvis maksimalpoeng mot de tsjekkiske mesterne Plzen. Så alt er på linjen mellom Barca og Inter. Benfica klarte å slå Barca til andreplass i gruppen forrige sesong, men Inter er et sterkere lag. Katalanerne er fortsatt i overgang under Xavi, så oddsen favoriserer Nerrazzurri.

Spillerrangeringer

Bayern München: Manuel Neuer 7; Benjamin Pavard 6, Dayot Upamecano 7, Lucas Hernandez 7, Alphonso Davies 8; Kimmich 6, Marcel Sabitzer 6, Thomas Muller 7; Leroy Sane 7, Jamal Musiala Musiala 6, Sadio Mane 6.
Subs: Noussair Mazraoui 6, Leon Goretzka 8, Serge Gnabry 6, Mathys Tel 6, Ryan Gravenberch 6.

Barcelona: Marc-Andre ter Stegen 7; Jules Konde 5, Ronaldo Araujo 6, Andreas Christensen 6, Marcos Alonso 5; Sergio Busquets 5, Pedri 6, Gavi 6; Raphinha 6, Ousmane Dembele 6, Robert Lewandowski 6.
Subs: Ferran Torres 6, Frenkie de Jong 6, Ansu Fati 6.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Leon GoretzkaBayern München.

Den tyske midtbanespilleren ble kun introdusert som pauseinnbytter, men han endret spillet for Bayern ved å tilføre kraft og eventyr til hjemmelagets midtbane. Goretzkas langskudd, godt reddet av Marc Andre Ter Stegen, ledet direkte til hjørnet hvorfra Lucas Hernandez scoret Bayerns åpning.

VERST: Marcos AlonsoBarcelona.

Barcelona-forsvareren ble gitt en voldsom tid av Bayerns Leroy Sane og så ut som en som ønsket at han hadde blitt i Chelsea for et rolig liv på innbytterbenken. Alonso har aldri vært rask, så det ble mismatch fra start mot Sane.

Høydepunkter og bemerkelsesverdige øyeblikk

Etter kampen: Hva lederne, spillerne sa

“Vi kan ikke slippe dem fra hektene så mye. Jeg drar herfra ganske avbrutt fordi dette var en kveld å vinne. Men jeg føler meg også stolt av laget. Men det handler om å vinne og vi må konkurrere bedre i avgjørende øyeblikk som de to målene og for å være mer effektive når vi skaper sjanser.” Barcelona-trener Xavi Hernandez

Dette resultatet forteller ikke den sanne historien. Vår første omgang fortjente mye mer enn 0-0 ved pause. Men hvis du ikke klarer å sette bort sjanser mot en stor rival som Bayern, vil du ende opp med å betale.” — Barcelonas Pedri

“I første omgang hadde Barcelona bedre sjanser enn oss; vår siste ball var ikke helt der. Det var mye bedre i andre omgang, og effektiviteten vår gjorde forskjellen.” Bayern-manager Julian Nagelsmann

Nøkkelstatistikk (levert av ESPN Stats & Information)

– Bayern München har scoret 30 mål mot Barcelona i Champions League. Paris Saint-Germain er på andreplass, etter å ha scoret 21 mot katalanerne.

– Bayern har overgått Barcelona 19-4 i sine fem siste Champions League-oppgjør. Det er enda mer skjevt i andre omgang, og det bayerske laget har en fordel på 11-1 i disse kampene.

– Bayern er det eneste laget Barcelona har spilt minst tre ganger på bortebane i Champions League og ikke gått ut med seier. Det er nå sju kamper uten seier.

Neste

Bayern München: Tilbake i aksjon i Bundesliga hvor de ser ut til å bryte en strekning på tre uavgjorte kamper på rad mot FC Augsburg på lørdag. Deretter landslagspausen etterfulgt av en retur til ligakampen mot Bayer Leverkusen 30. september. Deres neste Champions League-kamp vil være 4. oktober på Viktoria Plzen.

Barcelona: De forblir i det minste ubeseiret i LaLiga. Katalanerne vil prøve å riste av seg tirsdagens tap mot Elche på Camp Nou på lørdag. En tur til Mallorca 1. september etter landskampspausen og deretter en tøff Champions League-kamp i Inter Milan 4. oktober.