Shadow

Liverpools Jurgen Klopp håner Chelsea-medeier Todd Boehlys idé om Premier League all-star-kamp


Liverpool-manager Jurgen Klopp har hånet Chelsea-medeier Todd Boehlys forslag til Premier League om å introdusere et all-star-spill som ligner på de som er omtalt i en rekke sporter i USA.

Boehly, som også er medeier i Los Angeles Dodgers og fullførte en overtakelse av Chelsea tidligere i år som leder av et konsortium sammen med investeringsselskapet Clearlake Capital, foreslo at et nord-mot-sør-spill kunne brukes til fordel for alle fotballnivåer. i England.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Men da ideen ble gitt ham etter Liverpools 2-1 Champions League-seier over Ajax tirsdag, var ikke Klopp altfor entusiastisk.

“Han venter ikke lenge,” sa Klopp. “Flott. Når han finner en dato for det, kan han ringe meg. Han glemmer at i de store idrettene i Amerika har disse spillerne fire måneders pauser.

“Det er helt annerledes i fotball. Hva kan jeg si? Vil han ta med Harlem Globetrotters også og la dem spille mot et fotballag?

“Jeg er overrasket over spørsmålet, så vær så snill å ikke døm svaret mitt for mye. Men kanskje han kan forklare meg det på et tidspunkt og finne en riktig dato.

“Ikke sikkert folk vil se det. Tenk deg at: [Manchester] United-spillere, Liverpool-spillere, Everton-spillere i ett lag. Det er ikke et landslag. Nord mot sør. Det betyr nord øst [too], Newcastle… interessant spill. Og alle London-gutta sammen, Arsenal, Tottenham, flotte. Sa han det virkelig? Interessant.”

Boehly kom med sine kommentarer tirsdag under en opptreden i New York på SALT-konferansen, et globalt tankeledelse- og nettverksforum, samtidig som han foreslo at det skulle arrangeres en turnering for å avgjøre nedrykk til mesterskapet.

“Til syvende og sist håper jeg at Premier League tar litt av en leksjon fra amerikansk sport og virkelig begynner å finne ut hvorfor vi ikke skulle gjøre en turnering med de fire nederste lagene, hvorfor er det ikke en all-star-kamp?” han sa.

“Folk snakker om mer penger til pyramiden – MLB [Major League Baseball] gjorde deres All-Star Game i LA i år, tjente vi 200 millioner dollar fra en mandag og en tirsdag. Du kan spille nord mot sør all-star-spill for Premier League for å finansiere alt pyramiden trengte veldig enkelt.”

Det har aldri vært en all-star-kamp i Premier League, og Boehly innrømmet at «det er et kulturelt aspekt som er ekte», selv om han spådde «det kommer til å bli en utvikling».

I en tale om Chelsea spesifikt avslørte Boehly at hans håp er at Chelsea følger eksemplene til Manchester Citys eiere, City Football Group og Red Bull ved å ta i bruk en global multiklubbmodell for å hjelpe utviklingen av spillere.

“Vi har snakket om å ha en multiklubbmodell,” sa han. “Jeg vil gjerne fortsette å bygge ut fotavtrykket. Det er forskjellige land hvor det er fordeler med å ha en klubb.

“Vårt mål er å sørge for at vi kan vise veier for våre unge superstjerner for å komme inn på Chelsea-banen samtidig som de får ekte spilletid. For meg er måten å gjøre det på gjennom en annen klubb i en virkelig konkurransedyktig liga i Europa.”

– Klandre oss for at Tuchel sparket – Chelseas Jorginho

Chelseas nye eiere har allerede tatt sin første store avgjørelse siden de tok ledelsen, og sparket Thomas Tuchel som manager forrige uke og utnevnte tidligere Brighton-sjef Graham Potter.

Og Boehly sa at avgjørelsen til syvende og sist handlet om hans helhetlige visjon for klubben.

“Når du overtar en virksomhet, må du bare sørge for at du er på linje med menneskene som driver virksomheten,” sa han.

“Jeg synes Tuchel åpenbart er ekstremt talentfull og noen som hadde stor suksess i Chelsea. Vår visjon for klubben var å finne en manager som virkelig ønsket å samarbeide – en trener som virkelig ønsket å samarbeide.

“Vårt mål er å virkelig bringe et lag sammen, med akademiet, med førstelaget, med de inkrementelle klubbene som vi ønsker å skaffe og utvikle.

“Alt dette må være en velsmurt maskin. Og realiteten i avgjørelsen vår er at vi bare ikke var sikre på at Thomas så det på samme måte som vi så det. Ingen har rett eller galt, vi hadde bare ikke en felles visjon for fremtiden.”Kilde