Shadow

Pierre-Emerick Aubameyang, Marc Cucurella, Joe Bryan? De rare overføringene fra sommervinduet


I det siste overgangsvinduet ble rekorder brutt ettersom, ifølge Transfermarkt, klubber i den engelske Premier League brukte kolossale 2,24 milliarder euro – inkludert massive avtaler for Antony (95 millioner euro til Manchester United), Wesley Fofana (80 millioner euro til Chelsea) og Darwin Nunez (75 millioner euro til Liverpool). I mellomtiden brukte Italias Serie A (749 millioner euro), Frankrikes Ligue 1 (557 millioner euro), Spanias LaLiga (505 millioner euro) og Tysklands Bundesliga (484 millioner euro), til sammen 2,67 milliarder euro.

Men blant alle pengene som skiftet hender, var det noen virkelig rare trekk. Her vurderer ESPNs skribenter de rareste sommeroverføringene som forvirret dem mest.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Jeg mener, hva pokker?! Hyggelige fans spurte med rette: hvem er Joe Bryan og hva gjør han i et lag som har som mål å utfordre om Ligue 1-tittelen mens han spiller i Europa Conference League denne sesongen? Den 28 år gamle venstrebacken kom på lån fra Fulham, etter å ha spilt tidligere for Bristol City, Plymouth og Bath (de to sistnevnte på lån.) Det ga ingen mening for en klubb som Nice, med massevis av penger og massevis av ambisjon, å signere en gjennomsnittlig spiller som ham. Han kunne nok ikke tro lykken hans.

Totalt sett var det meste av Nices overføringsvirksomhet rart dette vinduet. Klubbens besettelse med å signere britiske eller tidligere Premier League-spillere var veldig merkelig. På toppen av Bryan signerte de også tidligere Arsenal-midtbanespiller Aaron Ramsey (31, fri), Leicester-keeper Kasper Schmeichel (35, €1m), eks-Chelsea-midtbanespiller Ross Barkley (28, fri) og tok den 27 år gamle kantspilleren Nicolas Pepe på lån fra Arsenal, med den 23 år gamle forsvarsspilleren Mads Bech Sorensen som også kommer til sesongen fra Brentford. Å sitte på 12. plass i Ligue 1, etter tre tap på syv kamper, antyder at sjansen kanskje ikke har fungert — Julien Laurens.

Chelsea skulle alltid stå overfor en vanskelig oppgave i dette vinduet gitt to nøkkelfaktorer: sanksjoner fra den britiske regjeringen pålagt den tidligere russiske eieren Roman Abramovich som hindret dem i å snakke med potensielle nye spillere før overtakelsen ble fullført i slutten av mai, og klubbens nye eiere som trenger tid til å fordype seg i fotball, og fyller et tomrom etter avganger av viktige overføringsrelaterte personell. Men alt dette fritar dem ikke fullstendig fra kritikk for å ha betalt potensielle £63 millioner for å signere Brightons venstreback Cucurella.

Den spanske forsvarsspilleren er en god spiller og har potensial til å forbedre seg, men Manchester City trakk seg fra en avtale fordi de ikke ville betale en prisantydning på rundt 50 millioner pund. Likevel endte Chelsea opp med å betale 56 millioner pund, med ytterligere 7 millioner pund i tillegg, delvis fordi de bare ønsket å låne Levi Colwill tilbake i stedet for å la ham bli med Brighton på permanent basis. Som en agent foreslo til ESPN, betalte Chelsea derfor effektivt sitt eget lånegebyr.

For å toppe den surrealistiske følelsen av det hele, leverte Cucurella inn en overføringsforespørsel da City var interessert, og prøvde å tvinge ham ut av en klubb administrert av Graham Potter … bare for å ende opp i en klubb nå administrert av Graham Potter. — James Olley.

Jeg var ikke en merkelig signering i den forstand at Chelsea trengte å hente inn en anerkjent målscorer, etter å ha latt Romelu Lukaku (lån til Inter Milan) og Timo Werner (30 millioner euro til RB Leipzig) forlate klubben, men alle andre aspekter av avtalen henger ikke sammen.

Primært var dette 100% en Thomas Tuchel-signering. Tuchel bygde et sterkt samarbeid med Aubameyang i Borussia Dortmund mellom 2015 og 2017, så til tross for den tidligere Arsenal-spissens rykte som en vanskelig spiller å håndtere – kansellerte Gunners kontrakten hans i februar, og tillot ham å bli med Barcelona på en gratis overgang, fordi manager Mikel Arteta mistet tålmodigheten med sin mangel på disiplin – Tuchel mente han var en risiko verdt å ta.

Men mindre enn en uke senere ble Tuchel sparket som Chelsea-trener, så hvorfor sanksjonerte styret en avtale for en spiller som sannsynligvis ville være uforenlig med planene til en ny sjef? Aubameyang er alt annet enn en lagspiller. Hvis han ikke scorer, bidrar han ikke. Hvis han ikke spiller, bidrar han enda mindre og bringer all slags annen dramatikk på bordet. Hvordan Potter håndterer ham gjenstår å se, men det var et merkelig trekk. Veldig merkelig. — Mark Ogden.

Billy Gilmour, Chelsea til Brighton, 7,5 millioner pund

Stakkars Gilmour. Den 21 år gamle midtbanespilleren ønsket å forlate Chelsea for Brighton for å jobbe under Potter, og noen dager senere så Potter forlate Brighton for Chelsea. Gilmour er høyt rangert, men har nådd et stadium av karrieren hvor han trenger å spille vanlige kamper, og en overgang til Brighton kan fortsatt fungere. Men det reiser spørsmålet hvorfor Chelsea var forberedt på å la ham flytte, vel vitende om at Tuchel var i ferd med å bli sparket og erstattet med Potter.

Det er et forslag som Chelsea ikke ønsket at han skulle forlate, men den skotske landslagsspilleren gjorde en sak om at det å jobbe under Potter var en for god mulighet til å avslå. Igjen, hvis det er tilfelle og Chelsea visste på det tidspunktet at sannsynligheten var at Potter ville ende opp på Stamford Bridge i løpet av få dager, så har Gilmour all rett til å føle seg fornærmet. Det eneste han kan gjøre nå er å bevise at Chelsea tar feil og realisere potensialet sitt i Brighton. — Rob Dawson.

Det var ingen overraskelse at Soler forlot Valencia – klubben hadde gjort det kjent at de måtte la en eller to av sine beste spillere dra, med €33m mottatt fra Wolves for Goncalo Guedes ikke nok til å balansere bøkene – men både destinasjonen , PSG, og et sølle gebyr på €18 millioner for midtbanespilleren hevet øyenbrynene til tross for at han bare hadde et år igjen av kontrakten. 25-åringen var en av Valencias kapteiner og lagets kreative knutepunkt. Nå er han satt til å bli en del spiller i PSG, hvor han ikke en gang har klart seg fra benken så langt denne sesongen.

Et annet forvirrende trekk var Valencias forsøk på å berolige fansens sinne ved Solers avgang ved å signere 35 år gamle Edinson Cavani på en gratis overgang. Trener Gennaro Gattuso ble tvunget til å innrømme at spissen ikke var i stand til å trene hardt på grunn av skaderisikoen knyttet til alderen hans – etter å ha vært ute av spill siden han forlot Manchester United på en fri overgang i sommer – og Uruguay-landskampen er ennå ikke med. i enhver kapasitet. — Alex Kirkland.

De Tomas scoret 17 LaLiga-mål for Espanyol forrige sesong; bare Celta Vigos Iago Aspas (18) og Real Madrids Karim Benzema (27) scoret flere. Prestasjonene hans ga ham fire landskamper for Spania, og i løpet av overgangsvinduet ble han koblet til Man United, Bayern München, Sevilla og mange andre klubber som konkurrerte i europeisk konkurranse. Noe som gjør det enda mer forvirrende at han til slutt signerte for sin tidligere side Rayo Vallecano … etter at vinduet stengte.

Ja, De Tomas fullførte en overgang til Rayo denne uken for rapporterte €8 millioner, med €3 millioner i tillegg, på en femårsavtale etter at forholdet hans til Espanyol ble dårligere av ikke-sportslige årsaker. Men han vil ikke kunne spille for Rayo før i januar, da han ikke kan registreres. Ethvert håp om å få med Spania-troppen til novembers verdensmesterskap ser ut til å ha gått opp i røyk.

Det som gjør overgangen enda mer nysgjerrig er at Rayo-presidenten Martin Presa i forrige uke anklaget en av De Tomas’ agenter for å ha slått ham i hodet under forhandlinger om å signere spissen. Selv om begge ser ut til å ha vært i stand til å skille personlige forhold fra virksomhet for å få avtalen over streken. — Sam MarsdenKilde