Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Sør-Koreas kontroversielle seier mot Italia


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Sør-Koreas kontroversielle seier mot Italia.

Fordelene med hjemmebanefordeler gis for alle verdenscupverter. Sør-Korea grenset til det absurde i sitt 16-delsmøte med Italia i 2002.

De Azzurri kunne ha visst at det ikke ville bli deres kveld da koreanerne ble tildelt en fantomstraff bare tre minutter etter. Innsatsen ble reddet av Gianluigi Buffon, den siste hellen de hadde.

Med VAR fortsatt 16 år unna, hadde Italia to tilsynelatende mål – inkludert ett i ekstraomgangene – kontroversielt dømt for offside. De så også maestro Francesco Totti vist et andre gult kort av ecuadoransk dommer i løpet av den ekstra halvtimen for dykking; repriser antydet at det burde vært en foul og en potensielt kampavgjørende straffe i stedet.

Italia klarte bare ikke å slå både verten og dommeren; Ahn Jung-hwans gyldne mål for sørkoreanere avsluttet konkurransen med bare tre minutter igjen.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merKilde