Shadow

USAs kvinnefotball feiret med nytt stempel


United States Postal Service har kunngjort en rekke nye frimerkedesign som vil bli rullet ut neste år, inkludert en som får godkjenningsstempel fra det amerikanske kvinnelandslaget når de forbereder seg på å beholde kronen ved FIFA verdensmesterskap for kvinner i 2023 .

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Den nye kolleksjonen har et bredt spekter av design som, ifølge USPS, “fremhever vår unike amerikanske kultur,” og inkluderer en rekke fremtredende individer som har hatt stor sosial innflytelse. Tidligere høyesterettsdommer Ruth Bader Ginsburg hedres, sammen med romanforfatter Toni Morrison, popartist Roy Lichtenstein og borgerrettighetsleder Chief Standing Bear.

Det er også et stempel som hyller kvinnefotballen i USA, hele veien opp fra nettverket av ungdomsligaer til de regjerende verdensmesterne i USWNT. Designet av Antonio Alcala ved hjelp av en illustrasjon av Noah MacMillan, har frimerket en spiller som akrobatisk “velper en ball med en sidevolley” i en strømlinjeformet, modernistisk stil som er ment å skildre den dynamiske bevegelsen og bevegelsen til kvinnespillet.

“Signert, forseglet, levert. Gleder meg til å være i postkassene dine,” skrev USWNT på Twitter.

Selv om de to verdenene kanskje ikke er en åpenbar sammenkobling, har fotball gitt inspirasjon til frimerkekunst ved flere anledninger tidligere. Faktisk har flere stjernenavn med suksess spilt seg inn i filateliens verden.

Det sier seg kanskje selv at Zlatan Ibrahimovic ble tildelt sin egen frimerkelinje av det svenske postverket (Posten) tilbake i 2014.

Settet med begrenset opplag inneholdt fem forskjellige bilder av veteranangriperen og viste seg å være en umiddelbar hit, med over fem millioner frimerker som ble solgt i forkant av lanseringen.

På samme måte befant Robert Lewandowski seg med på et polsk frimerke i forkant av verdensmesterskapet i 2018 etter å ha scoret 16 mål på 10 kamper under kvalifiseringskampanjen.

Fem millioner frimerker av landets toppscorer gjennom tidene ble trykket og lansert på åpningsdagen av turneringen, og solgte for 6 zloty (omtrent €1,25) hver.

Armenias rekordmålscorer Henrikh Mkhitaryan befestet sin plass som nasjonal sportshelt og mottok sitt helt eget signaturfrimerke i 2019.

Selv om ingen av dem har mottatt et frimerke fra sine respektive hjemland, har Lionel Messi og Cristiano Ronaldo begge spilt hovedrollen på frimerker i den afrikanske nasjonen Burundi.

I 2013 ga Royal Mail ut en spesiell samling for å markere 150-årsjubileet for fotballforbundets spilleregler ble etablert. Den inneholdt 12 av de største britiske fotballtalentene på individuelle frimerker, inkludert slike som Bobby Moore (England), Denis Law (Skottland), John Charles (Wales) og George Best (Nord-Irland.)

Imidlertid var kanskje det kuleste frimerket med fotballtema som noen gang er produsert den spesielle Sensible Soccer-hyllesten som ble utgitt i 2020 som en del av et sett med 12 deler som hyller klassiske britisk-designede videospill fra 1980- og 1990-tallet.

Kilde