Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Just Fontaine scorer 13 mål


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Just Fontaines rekordsettende scoring.

Det er vanskelig å bearbeide, egentlig.

Hvordan kunne en spiller scoret 13 mål i et enkelt verdensmesterskap? Likevel er det akkurat det franske spiss Just Fontaine gjorde i seks kamper i 1958-turneringen i Sverige, og satte det som gjenstår som kanskje den mest ubrytelige rekorden i sport.

La oss sette prestasjonen i sammenheng. Englands Harry Kane vant Gullstøvelen ved verdensmesterskapet i 2018 ved å score seks ganger på seks kamper. I Brasil 2014 ledet Colombias James Rodriguez flokken med seks av fem. Det er ikke slik at forsvar ikke var stramt i gamle dager heller. Fire år etter Fontaines bragd var det ingen som scoret mer enn fire mål. Faktisk, over 21 verdenscuper gjennom tidene, har bare to andre spillere – Sveits Sándor Kocsis og Tysklands Gerd Müller – noen gang brøt til tosifret.

Frem til i dag er Müller, tyskeren Miroslav Klose og brasilianske storspiller Ronaldo de eneste spillerne med flere VM-mål – og alle spilte i flere turneringer. Arrangementet i 1958 var Fontaines eneste tur til den største scenen. Det er nok å si at han fikk det til å telle.

Fontaine avfyrer rekord 13 mål

Fontaine avfyrer rekord 13 mål

Just Fontaine scoret 13 mål på seks kamper for Frankrike ved verdensmesterskapet i 1958.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde