Shadow

Spania, Portugal er favoritter til å arrangere verdensmesterskapet i 2030


UEFA-president Aleksander Ceferin sa mandag at han var sikker på at Spania og Portugal vil arrangere verdensmesterskapet i 2030.

De to landene signerte en avtale i 2020 om å presse videre med et felles bud om å være vertskap for turneringen og gjorde den offisiell i juni.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

“Jeg er sikker på at verdensmesterskapet i 2030 vil bli spilt i Spania og Portugal,” sa Ceferin via videokonferanse under åpningen av Football Talks internasjonale kongress i Lisboa mandag.

“Dette budet er et vinnende bud, og vi vil gjøre alt for å hjelpe to land som er lidenskapelige, lever og puster fotball og som har en god infrastruktur.”

Totalt 14 stadioner i 12 byer har blitt tilbudt å være blant de 11 spanske arenaene som forventes å være vertskap for kamper hvis det iberiske budet blir vellykket ved FIFA-avstemningen i mai 2024. Portugal vil sette opp tre stadioner for vurdering.

Spania var vertskap for verdensmesterskapet i 1982 og lanserte et mislykket bud sammen med Portugal for å arrangere 2018-turneringen, som ble tildelt Russland. Portugal har aldri arrangert verdensmesterskapet, men holdt EM i 2004.

Argentina, Uruguay, Chile og Paraguay har annonsert et søramerikansk fireveisbud som kan ha sentimental verdi da Uruguay var vertskap for det første verdensmesterskapet i 1930.

Storbritannias fire foreninger vurderte et felles bud sammen med Irland, mens Bulgaria, Serbia, Hellas og Romania også planla et felles bud, selv om de begge ble henlagt.

I 2018 kunngjorde Marokko at de ville presentere et bud om å være vertskap for turneringen i 2030, med senere rapporter som la til at det kunne bli en felles med Saudi-Arabia og Egypt. Medieoppslag har indikert at Kina også kan legge inn et bud.

Qatar er vertskap for verdensmesterskapet i år etterfulgt av Canada, USA og Mexico i 2026.Kilde