Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Irans fredsgest


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Irans fredsgest til USAs herrelandslag.

En av de mest etterlengtede kampene i første runde i France ’98 hadde lite med selve spillet å gjøre.

USA og Iran hadde lenge vært politiske motstandere på det tidspunktet; da de ble trukket sammen i gruppe F, begynte nedtellingen til møtet i Lyon umiddelbart.

Ethvert forslag om at spenningen mellom de to regjeringene ville smitte over på banen ble knust før fløyta gikk. I en visning av fred mellom spillerne ga Team Melli hvert medlem av den amerikanske oppstillingen en bukett med hvite blomster. Øyeblikk senere poserte begge lagene sammen for et bilde, koblet armer og smilte bredt mens fotografer knipset unna.

Det var en vakker gest, en som fortsatt er verdsatt av de amerikanske spillerne den dag i dag. I årene etterpå har det blitt det varige minnet fra den kampen, mer enn 2-1-tapet som eliminerte USA fra kamp for knockout-rundene.

Irans fredelige gest

Irans fredelige gest

Iran ga det amerikanske herrelandslagets buketter i Frankrike ’98.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde