Shadow

Rafael Leao kongen av Milan Vinicius alle klasse VAR ødelegger Premier League


Nok en helg med overskrifter, golazoer og uforutsigbare avslutninger i Europas største ligaer. Fra AC Milan sikret den første derbyseieren i Serie A-sesongen til fans, trenere og spillere som raste i VAR i Premier League, var det ingen mangel på drama.

ESPN-korrespondenter Rob Dawson, Alex Kirkland, Julien Laurens, James Tyler og Mark Ogden bryter ned de store tingene du trenger å vite om helgen.

– ESPN+ guide: LaLiga, Bundesliga, MLS, FA Cup, mer (USA)
– Strøm ESPN FC daglig på ESPN+ (kun USA)
– Har du ikke ESPN? Få umiddelbar tilgang


Gå til: Samtalepunkter | Beste mål | Lag i trøbbel | MVP for helgen


Samtalepunkter

Milan tar første blod i Serie A

Mens vi venter på andre store derbyer, andre store toppoppgjør eller andre appetittvekkende kamper mellom europeiske giganter, lørdagens Derby della Madonnina mellom AC Milan og Internazionale var den første store storfilmen denne sesongen, og det var fantastisk.

Den hadde alt: mål, drama, spenning, individuelle prestasjoner av høy kvalitet, feil (se bort nå Hakan Calhanoglu) og en vinner. Milan er foreløpig AC Milans rike, mens Inter nå er to poeng bak sine erkerivaler på tabellen. Og Rafael Leao er den ubestridte kongen av byen. Serie A-spilleren fra forrige sesong var enestående med to mål og en assist. Hans andre er en hyllest til den store George Weah med så mange likheter i hvordan han tok det målet, hans lille krok og avslutning. Denne 3-2-seieren for de regjerende mesterne er ikke avgjørende i tittelkampen, men den viste at den som vil ha kronen deres må kjempe hardt for å få den. — Laurens

Dortmund spinner … foreløpig

Å se Borussia Dortmund kan til tider føles som en skrekkfilm, med rolige øyeblikk skarpt avbrutt av mareritt. Noen som husker deres bemerkelsesverdige kollaps hjemme mot Werder Bremen for to kampdager siden? Etter å ha tatt den hoppeskrekket ut av ligningen, har de vært suverene til å åpne kampanjen, stort sett gå tilbake til det grunnleggende og plukket opp sin andre strake 1-0-seier i Bundesliga, og sin fjerde seier på fem. Det er også deres tredje 1-0 i den rekken.

– Se igjen: Dortmund 1-0 Hoffenheim (ESPN+, kun USA)

De er til og med over Bayern München akkurat nå, et bevis på at Edin Terzic er verdt å støtte. Fredagens knappe seier over Hoffenheim var ganske rutinepreget: Marco Reus (to mål, to målgivende pasninger denne sesongen) var hans gamle selv ved å stryke en Julian Brandts førstegangspasning forbi Oliver Baumann for å gi Dortmund en ledelse på 16. minutt de ville holde på med små vanskeligheter .

Trikset herfra vil være å fortsette å bygge momentum og samtidig opprettholde perspektivet til hva Terzic bygger: I tillegg til en tur til Manchester City i Champions League om to uker, må Dortmund være så samstemte som mulig for Bayerns besøk på begynnelsen av oktober. Det vil fortelle oss like mye om Dortmunds tittelkamp som kamper mot RB Leipzig, FC Köln og Schalke 04. — Tyler

Heder selv på Merseyside

Det var en emosjonell ettermiddag på Goodison Park med to klubber og sett med fans forent i sorg etter at en ni år gammel jente ble skutt og drept i huset sitt forrige uke i Liverpool, og det var kanskje passende at det ikke var noen vinner i Merseyside Derby Denne gangen.

De to keeperne, Alisson og spesielt Jordan Pickford, var årsakene til det stillestående etter noen fantastiske redninger, og hvis kampen tok litt tid å komme i gang, ble det episk i andre omgang, og til slutt ble det en god 0- 0 uavgjort men dette er et resultat som ikke passer noen.

Liverpool føler at de har tapt to poeng mens Everton også kunne lukte seier til tider. Spillet minnet oss også om at det er noe som ikke stemmer med Mohamed Salah for øyeblikket. Uten å ha et dårlig spill (0,19 xG og 0,24 xA for ham til slutt), så han ikke på sitt beste. — Laurens

spille

1:37

Janusz Michallik peker fingeren mot Mohamed Salah & Trent Alexander-Arnold etter at Liverpool er holdt av Everton.

Gavi lyser opp Sanchez Pizjuan

Vi kunne trekke ut halve Barcelona-laget for ros etter 3-0-seieren i Sevilla lørdag kveld. Robert Lewandowski scoret igjen og gjorde det til fem LaLiga-mål på fire kamper. Jules Konde ga to assist mot sin tidligere klubb. Raphinha imponerte igjen, åpnet scoringen og bidro til Barcas tredje. Og Eric Garcia tok det første målet i sin profesjonelle karriere.

Det var imidlertid en annen spiller som ble kåret til kampens mann. Gavi, 18, var overalt på Sanchez Pizjuan, og jobbet utrettelig for å presse når han var ute av besittelse og tok vare på ballen når han hadde den, med en pasningsfullføringsrate på 90,9 %. Med all støyen rundt Barcas hektiske sommeroverføringsvindu, bør vi ikke glemme at to av de mest spennende unge spillerne hvor som helst – Gavi og Pedri – allerede var der på Camp Nou.

Dette blir en stor sesong for Gavi. Han så allerede ut som en stjerne i det dysfunksjonelle Barca tidlig i forrige sesong. Nå, i en side forvandlet av Xavis coaching og spill sammen med profesjonelle og ledere i verdensklasse som Lewandowski, er det på tide å skinne. Og det er før vi i det hele tatt nevner nøkkelrollen han bør spille for Spania i VM. — Kirkland


Mål

Man Utd leverer varene

Avslutningen fra Marcus Rashford er god, men pasningen fra Bruno Fernandes er sublim. Det starter med en rask pasning fremover fra Christian Eriksen – Manchester Uniteds beste spiller i 3-1-seieren over Arsenal – men det er laget av visjonen og leveringen fra Fernandes.

Et ord også for avslutningen fra Rashford. Han har slitt for formen i nesten to år, men det var et høytrykksøyeblikk i en stor kamp, ​​og han holdt hodet kaldt — Dawson

Alle klasse fra Vinicius

Vinicius Juniors utvikling til en kjølig, klinisk målscorer er ingen nyhet. Dette er tross alt en spiller som scoret 17 mål i LaLiga forrige sesong. Kvaliteten på avslutningen hans har imidlertid fortsatt evnen til å overraske, og det var tilfellet på lørdag da han åpnet scoringen i Real Madrids 2-1-seier over Real Betis på Santiago Bernabeu.

Hans smarte bevegelse i det niende minuttet fikk ham til å slå Betis offsidefelle, tråkke inn i backen Youssouf Sabaly og sette av gårde trygt i visshet om at lagkameraten David Alaba har visjonen og teknikken til å finne ham med pasningen. Det var Vinicius’ neste touch som var virkelig spesiell, da han øset ballen over keeper Rui Silva, og løp av gårde i feiring før den hadde puttet seg i nettmaskene. Det er tre mål på hans tre siste kamper for Vinicius, noe som har bidratt til å skyte Madrid til toppen av tabellen med maksimale poeng så langt. — Kirkland

Brilliant Becker forvirrer Bayern

Det var mange ting som frustrerte bayerne på lørdag – Leroy Sanes sløsede avslutning, heltemodigheten til keeper Frederik Ronnow for å nevne to – i deres 1-1-kamp mot Union Berlin, men sikkert kunne selv den mest elendige Bayern-fan sette pris på Sheraldo Beckers strålende mål for å åpne scoringen.

Unions toppscorer dro av en elegant volley fra Christopher Trimmels løkkede dødball for å la Manuel Neuer gripe etter luft, og det må sies hvor vanskelig et skudd dette var å ta av: seriøst, prøv dette på neste pick-up-kamp og se hvor det ender opp. Selv om Bayern raskt ville utligne gjennom en like dundrende avslutning av Joshua Kimmich, hadde Union mer enn nok å henge på for et velfortjent poeng. — Tyler


Lag i trøbbel

Press på Cooper ved Forest

Nottingham Forest kan ikke beskyldes for ikke å ha vist ambisjoner etter returen til Premier League, men til tross for å ha brukt nærmere 150 millioner pund på nye spillere denne sommeren, befinner de seg fortsatt på nedrykksplassene etter seks kamper.

3-2-nederlaget hjemme mot Bournemouth på lørdag er et ødeleggende slag etter å ha gått 2-0 opp ved pause – spesielt etter å ha holdt ut en 6-0-nedrivning av Manchester City tre dager tidligere. Steve Cooper trenger å få laget sitt nye utseende til å gå raskt for å unngå en umiddelbar retur til Championship, og de neste tre kampene mot Leeds United, Fulham og Leicester City vil være avgjørende hvis de skal få sesongen i gang raskt .

Faren for Cooper er at hvis han ikke kan snu ting, vil det være veldig fristende for Forest å bytte manager når Premier League bryter for VM i november. Forest ville sannsynligvis ikke engang vært i toppklassen hvis det ikke var for Cooper, men fotball er en ugiven virksomhet, spesielt når det er så mye penger på lur. Med så mange nye spillere som kommer, prøver Cooper fortsatt å finne ut sitt beste lag, men det må skje før heller enn senere — Dawson

Leipzig i fritt fall

Du hater å få panikk så tidlig i sesongen for ethvert lag, men noe er ikke riktig i Leipzig for øyeblikket. Lørdagens 4-0 shellacking på Eintracht Frankfurt, deres andre nederlag i deres tre siste Bundesliga-kamper, har ingenting å føle seg bra med. Fra xG-kampen (3,10 til 0,18) til å ha null skudd på mål sammenlignet med Frankfurts 9, holdt Red Bull-guttene ut en av de ettermiddagene der du slipper inn tidlige mål og så bare må bite tennene sammen og holde på for fullt. tidsfløyte.

Ting bør oppklares over tid ettersom Timo Werner slår seg tilbake i sin tidligere klubb og avlærer noen av de dårlige vanene han må ha opparbeidet seg i Chelsea, men planen fremover er langt fra tilgivende: Champions League-kollisjoner med Shakhtar Donetsk og Real Madrid på begge sider av en ligakamp med Dortmund venter i løpet av de neste 10 dagene. Vi håper Domenico Tedesco har de magiske ordene til å samle et lag på jakt etter selvtillit. — Tyler


Helgens MVP

VAR-ske scener i Premier League

En hvilken som helst annen helg ville Eriksen ha hatt MVP-tittelen i bagasjen etter en enestående prestasjon under Manchester Uniteds 3-1-seier mot Arsenal på Old Trafford, men til tross for at han dominerte kampen for Erik ten Hags side, kan den tidligere Tottenham Hotspur-midtbanespilleren ikke konkurrere med VAR når det gjelder effekten.

VAR – video-assistent-dommeren – skal være der for å hjelpe til med å rydde opp i klare og åpenbare feil fra tjenestemenn og også sikre at ingen mål blir tildelt feil hvis noen overtredelse har funnet sted.

Men denne helgen dominerte VAR Premier League av alle de feile grunnene.

Newcastle og West Ham fikk begge tilsynelatende gode mål avvist mot henholdsvis Crystal Palace og Chelsea, etter at VAR instruerte kampdommeren om å revidere sin første beslutning om å tildele den. Premier League har nå beordret dommernes organ – PGMOL – å forklare hvordan begge avgjørelsene ble så feilaktig tatt.

Så var det unnlatelsen av å oppdage en dårlig Virgil van Dijk-feil på Amadou Onana under Liverpools 0-0 uavgjort mot Everton, hvor lang tid det tok å avgjøre at Alexis Mac Allisters mål for Brighton mot Leicester var offside, og på samme måte hvorfor det brukte nesten tre minutter på å avgjøre at Eriksen ble dyttet av ballen i oppbyggingen til et Arsenal-mål som til slutt ble avvist.

VAR burde være der for å gjøre spillet bedre, men denne helgen gjorde det det verre og tok overskriftene bort fra så mange flotte prestasjoner av spillere og lag på banen. — Ogden

Kilde