Shadow

Daniel Ricciardo sa til Oscar Piastri at det ikke er noen harde følelser rundt McLaren-avtalenZANDVOORT, Nederland – Daniel Ricciardo ringte australske stipendiat Oscar Piastri, som erstatter ham i McLaren neste sesong, for å fortelle ham at det ikke er noen harde følelser om hvordan ting har spilt ut i år.

Etter en langvarig juridisk dragkamp mellom Alpine og McLaren, ble det denne uken bekreftet at Piastri vil bli med på laget i 2023.

I forrige måned inngikk Ricciardo og McLaren et forlik for å avslutte sin treårsavtale ett år før.

Ricciardo sa at han ikke ville at Piastri skulle føle seg skyldig i situasjonen.

“Jeg har snakket med Oscar og har bare sørget for at det ikke er noen dårlige følelser der,” sa Ricciardo etter søndagens nederlandske Grand Prix.

“Jeg forstår hvordan dette fungerer. Han prøver å klare det, han prøver å komme inn i Formel 1. Dette øyeblikket burde være veldig stort for ham.

“Jeg vil ikke gjøre det til en dårlig situasjon for ham, og det er det. Det er ikke noe personlig. Så det var alt samtalen var. Jeg ønsker ham virkelig lykke til. Jeg vil at han skal ha et godt løp i Formel 1.”

Han la til: “Det er klart at han er mye yngre enn meg, så jeg vet kanskje ikke hvordan han føler det, om han er nervøs for å nå ut og se hvordan jeg har det. Jeg ville også forsikre meg om at det var tydelig at jeg forstår hans posisjon og absolutt ingen harde følelser. Så ja, det var bra.

“Jeg tror det fikk ham til å føle seg bedre, og jeg tror det siste han ønsket var å ha en merkelig spenning mellom noen av de eneste australierne som noen gang har vært i denne sporten, så jeg er glad for at vi har gjort det. “

Den andre australske føreren fra F1s nyere historie, Mark Webber, er også knyttet til historien, siden han er Piastris manager.

Webber kom for å snakke med Ricciardo, som erstattet ham på Red Bull i 2014, foran søndagens nederlandske Grand Prix.

“Jeg føler at han ikke trengte det, men han følte at han på en måte ville be om unnskyldning og prøve å bare se hvordan jeg har det,” sa Ricciardo. “Jeg vet hvordan denne sporten er. Det er ikke noe personlig for meg, og han ville være sikker på at jeg visste det og forsto det og bare for å forsikre meg om at jeg følte meg bra.

“Han føler seg veldig dårlig, tydeligvis hvordan det har gått ned og tydeligvis hvordan ting blir lagt ut der i media og det. Det var hyggelig å snakke med ham.”

Ricciardos neste trekk er fortsatt uklart. Alpine ser ut til å signere AlphaTauris Pierre Gasly for neste sesong, og forlater hans valg mellom Haas og Williams.

I forkant av helgens løp sa Ricciardo at han er åpen for ideen om et år uten F1.Kilde