Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: “Ingen æra straff”

Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Mexicos bønn til dommerne.

Mexico tjent på litt hell bare for å komme seg til Brasil 2014 – hvis ikke for et sent mål av erkerivalen deres forente stater mot Panama, El Tri ville ikke ha klart å kvalifisere seg ut av CONCACAF – men der var de, bare noen øyeblikk unna å endelig nå det unnvikende quinto partidoeller femte kamp, ​​på et verdensmesterskap.

Så tok lykken deres. Med bare to minutter igjen av de 90, sørget nederlenderne for 1-1 gjennom Wesley Sneijder. Mexico-kaptein Rafa Márquez ble deretter plystret for å ha snublet Arjen Robben inne i straffefeltet langt inne i pausen i andre omgang.

“Ingen epoke straff”

Arjen Robben trakk en kontroversiell felling i boksen, og deretter scoret Nederland på straffespark.

Repriser viste at Robben teatralsk hadde pyntet kontakten, hvis den i det hele tatt var noen. Det var ikke straffe.

Det gjorde ikke noe. VAR var fortsatt fire år unna verdenscupdebuten. Uten videoanmeldelse ble samtalen på banen stående, Klaas-Jan Huntelaar scoret fra flekken, og Mexico ble eliminert i 16-delsfinalen for den sjette strake turneringen.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.

Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.