Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Götze nekter Messi trofé


Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Mario Götzes kampvinnende mål mot Argentina.

Det var bedre enn den fryktelige finalen som gikk foran den fire år før, det er sant. Men VM-finalen i 2014 mellom Lionel Messis Argentina og Tyskland var fortsatt ikke det noen ville beskrive som en skjønnhet.

Med bare sju minutter ekstra tid igjen og fortsatt ingen mål på resultattavlen, føltes muligheten for at dette bare skulle bli den tredje VM-kampen som ble avgjort av den fryktede straffesparksavgjørelsen uunngåelig.

Et øyeblikk med kunstnerskap av Mario Götze endret alt dette. I det 113. minutt befant Götze seg på slutten av et innlegg fra andre innbytter André Schürrle. Götze fanget ballen på brystet, og før han lot den treffe bakken, sidevolleyte han den med venstre fot over den argentinske keeper Sergio Romero og innenfor høyre stolpe. Det er uten tvil det vakreste VM-vinnende målet gjennom tidene.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merKilde