Shadow

Alpine seier bud for å velte Fernando Alonsos amerikanske GP degraderingAlpine har vunnet sitt forsøk på å velte Fernando Alonsos straff i USAs Grand Prix etter at den doble verdensmesteren hadde mistet syvendeplassen da stewardene opprettholdt en protest fra Formel 1-rivalene Haas om sikkerheten til bilen hans.

Alonso hadde falt ut av poengene i Austin sist søndag da stewards opprettholdt en Haas-protest mot at han fikk fortsette med et løst speil som til slutt falt av og risikerte å skade noen.

Renault-eide Alpine protesterte deretter mot at Haas-protesten var tillatt, og det ble planlagt en videohøring ved den meksikanske Grand Prix torsdag med de amerikanske stewardene om hvorvidt de skulle vurdere Alpines protest.

“BWT Alpine F1 Team takker FIA-stewardene for å ha samlet seg og kommet til en positiv konklusjon om saken som involverer bil #14 fra forrige helgs United States Grand Prix,” sa Alpine i en uttalelse.

“Teamet ønsker velkommen avgjørelsen tatt av de nevnte stewardene, der Car #14 gjeninnfører sin syvende plass og seks poeng fra løpet.

“Vi ser frem til å fortsette vårt samarbeidsarbeid sammen med FIA for å sikre at racingopptoget opprettholdes til høyeste kvalitet. Teamet ser nå frem til å konkurrere denne helgen i Mexico City Grand Prix.”

Alonso sa torsdag at han forventet at degraderingen hans ville bli omgjort, og advarte at sporten ellers risikerte å skape et «stort problem».

Alpine sa sist søndag at Haas hadde levert protesten 24 minutter for sent, og at den ikke skulle ha blitt akseptert.Kilde