Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Eric Wynaldas kolossale krøller


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Eric Wynaldas perfekt plasserte frispark i 1994.

Det er fortsatt første halvdel av forente stater herrelandslagets første VM-kamp på hjemmebane og allerede er spenningen i taket.

USA taper mot Sveits, det svakeste laget i en gruppe som også inneholder de beste rumenske og colombianske troppene noensinne. Sistnevnte er et trendy valg for å vinne hele turneringen.

Amerikanerne trenger desperat en respektabel oppvisning i USA ’94. FIFAs beslutning om å tildele arrangementet til et land som ikke en gang hadde en profesjonell toppliga på den tiden, har blitt en punchline. En gjentakelse av 1990, da USMNT tapte sine tre gruppespillkamper i sin første VM-opptreden på 40 år, ville være en kolossal forlegenhet. Ingen vertsnasjoner hadde noen gang mislyktes i å kvalifisere seg til knockout-fasen.

Amerikanske fans fryktet det verste da Georges Bregy ga sveitserne ledelsen seks minutter før pause. Men deflasjonen varte ikke takket være Eric Wynalda, hvis ustoppelige curling-frispark rett før lagene dro til garderobene nesten blåste taket av Silverdome i forstaden til Detroit.

Eric Wynaldas frispark: nr. 100 | Mest minneverdige øyeblikk i FIFA verdensmesterskapshistorie

Eric Wynaldas frispark: nr. 100 |  Mest minneverdige øyeblikk i FIFA verdensmesterskapshistorie

Eric Wynaldas frispark i 1994 FIFA World Cup for USA mot Sveits er det 100 mest minneverdige øyeblikket i verdenscuphistorien.

Kampen endte 1-1. Poenget pluss en opprørt seier over colombianerne noen dager senere var nok til å sende USA til andre runde, hvor de tok Brasil-mesteren til ekstraomgang før de tapte 1-0. USMNT hadde prestert bedre enn de fleste trodde var mulig. Det hele startet med Wynaldas streik over hele verden.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde