Shadow

Dreams of State: Noah Cates


Jeg husker egentlig ikke så mye nå som jeg tenker på det. Det er den beste tiden i livet ditt. Det er den største scenen og høyere og mer sprø på ‘X’ enn på World Juniors.

Som sølvmedaljevinner ved 2019 World Juniors, kjenner Noah Cates den store scenen.

Men i hans sinn er det ett stadium som regjerer: Staten.

Noah, selvfølgelig, scoret et av de største målene i Minnesota-historien, en overtidsspillvinnende spin-o-rama for å erobre Section 4AA-tittelen og sende Stillwater til statens high school-turnering i 2016. Det var nr. 1-spillet på ESPNs SportsCenter den kvelden. Ponniene vant kvartfinalen mot Farmington, 4-1 – Noah satte inn et mål og to assist. Stillwater falt til de eventuelle statsmesterne fra Wayzata i semifinalen.

Noah, nå en forward for UMD Bulldogs, drømmer fortsatt om staten, og delte minnene sine med Minnesota Hockey.

Minnesota Hockey: Hva er noen minner du har fra delstatsturneringen som barn?

Noah Cates: Vi ville gå hvert år for sikker. Vi ville hoppe over skolen og gå på utstillingen. Du var egentlig ikke på skolen hele uken. Du var på X, bare i håp om å være der en dag som spiller. Det var alltid en flott opplevelse. Det gjorde nettopp drømmene mine til virkelighet å spille om en statstittel på ‘X’. Å spille på den store scenen med vennene dine som du vokste opp med – det er det du drømmer om.

Minnesota Hockey: Var det noen spillere du så opp til da du dro til turneringen?

Cates: Adam Johnson (Hibbing/Chisholm) var stud. Og selvfølgelig Kyle Raus (Eden Prairie) dykkemål for å vinne det – du drømmer om å være i det øyeblikket.

Minnesota Hockey: Å sende laget ditt til staten med den virale spin-o-ramaen … tenker du fortsatt på det målet?

Cates: Det var veldig spesielt å ha det. Det var et vanvittig skuespill – de (Hill-Murray) var i endring. Lagkameraten min på en måte iset det ned. Jeg var én mot én. Jeg prøvde akkurat det trekket, og jeg er så glad for at det gikk. Det var bare mye moro for laget og fansen.

Det var mer et trekk på dammen. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor jeg bestemte meg for å prøve det der.

Minnesota Hockey: Og for å komme til “X” … hvordan var det? Hva skiller seg ut for deg?

Cates: Bare den rene atmosfæren og bandene. Hypen til bandene. Alle i staten ser på. Du føler at du er sentrum av hockeyuniverset i Minnesota, eller kanskje til og med i hele landet. De andre gutta som ikke er herfra, de forstår ikke hvor stort og hvor flott det egentlig er, så de spør om det. Det er et surr her og det er vanskelig å forklare. Du må være der.

Minnesota Hockey: Fikk du mye støtte fra Stillwater-samfunnet?

Cates: Et tonn. Vi trengte å samle inn litt mer penger til hotell og reise dit og sånt, og det ble gjort på en dag. Hele samfunnet var så stolt. Det er det det handler om.

Minnesota Hockey: Råd til de som skal spille i delstatsturneringen?

Cates: Hold deg i øyeblikket. Det er en uskarphet. Jeg husker egentlig ikke så mye nå som jeg tenker på det. Det er den beste tiden i livet ditt. Det er den største scenen og høyere og mer sprø på ‘X’ enn på World Juniors. Og du er der med vennene dine for livet. Det finnes ikke noe bedre.



Kilde