Shadow

Smart nytt system holder mygg unna – på ekte – Marin Independent Journal


Jeg elsker alle deler av huset mitt, men favorittstedet mitt er den overbygde terrassen min. Så fort været tillater det er jeg først ut og sist inn. Jeg liker den friske luften, utsikten og å vite hvilke naboer som kommer og går. Jeg elsker å høre fuglene om morgenen og froskene og sirisser om natten. Det jeg ikke liker er myggen.

Dessverre liker jeg dem.

I det øyeblikket jeg går ut, er det som et neonlys går på: «Buffeten er åpen». Mygg zoomer som sportsfans på en baklukefest. Tilsynelatende er jeg blant de uheldige 20% som, sier forskere, er spesielt attraktive for disse ekle vektorene, som lengter etter type O-blod (ja), lukten av svette både frisk og tørr (åhh, det er sommer), folk som går varme ( igjen, det er sommer), viss kroppskjemi (som avhenger av genene dine) og øldrikkere, en faktor du kan kontrollere, men kanskje ikke vil.

Med andre ord, hvis du tar en pause fra hagearbeid og setter deg på lanaien for å drikke en brewski, spiser du lunsj.

Jeg har prøvd mange metoder for myggkontroll: insektspray, zapers, stearinlys, peppermynteolje, citronella-lykter og elektromagnetiske armbånd. Fordi mygg ikke liker å bevege luft, holder jeg takviften på utsiden i gang. Jeg har en skadedyrkontrolltjeneste som sprayer gården regelmessig, og jeg har plantet urter og blomster som visstnok ikke liker mygg. (Hvem spør dem?)

Og jeg er fortsatt et bytte.

Så da jeg nylig mottok en e-post om et nytt smart myggmiddelsystem som kobles til Wi-Fi, som lar deg kontrollere lokalisert utgivelse av myggmiddel fra en app på telefonen din, var min første tanke: “Flere enheter som gjør det” fungerer ikke.”

For mer enn 10 år siden hadde jeg prøvd et annet produkt fra samme produsent, Thermacell Repellent, og ble skuffet. Den batteridrevne lykten fungerte ved å varme opp en oblatformet innsats fylt med avstøtende middel. Ved oppvarming frigjør innsatsen frastøtende middel for å avverge mygg innen 10 fot. Jeg visste aldri om det fungerte fordi enten batteriene var tomme eller platene.

Likevel var jeg villig til å gi merket – et av de største navnene i myggverdenen i mer enn 22 år og en favoritt blant friluftsmenn – enda et forsøk. Produktene er forbedret. Men først ringte jeg min kommende svigersønn, en ivrig jeger og fisker, for å få hans mening.

“Jeg elsker Thermacell,” sa han uten å nøle. “Jeg fester en til beltet når jeg går på jakt eller fisker og har påfyll av butanpatroner. Det er det eneste som fungerer.”

“Du vil tro at jeg er en rødhals,” fortsatte han. (Nei, forresten.) «Men mens anda jaktet i Louisianas sumper, var det det eneste som holdt myggen unna.»

Jeg er ærlig talt overrasket. Fortellinger om jaktende menn gjelder sjelden for et bedre liv.

“Så bør jeg prøve dette i hagen min?” Jeg spurte.

“Jada,” sa han.

Etter å ha lest noen positive anmeldelser av det produsenten hevder er det første intelligente myggavstøtende systemet, bestilte jeg den mindre Thermacell LIV, som selges for (hoste) $699. Sentrum av systemet kobles til en GFI-uttak, så det er ingen batterier å lade opp eller butaner å bytte. Senteret kobles via kabelen med tre repellere. Disse er termosstørrelser laget av værbestandig presstøpt aluminium. Når du slår på systemet, varmes repellene opp og frigjør en syntetisk versjon av en blanding i krysantemumet som de små bitende insektene ikke liker. Hver repeller dekker et område på 20 meter, og skaper en boble der myggen ikke vil være.

Jeg installerte systemet for en uke siden med riktignok lave forventninger. Siden har jeg tilbrakt hver kveld og flere morgener på gården. Det jeg la merke til var at jeg ikke la merke til myggen fordi det ikke var noen mygg å legge merke til.

Jeg likte også at, i motsetning til feller og zappere, tiltrekker ikke systemet og dreper mygg, det ber dem bare gå et annet sted for å mate. Og det er ingen lukt. De som ønsker å bruke mindre kan omgå teknologien og få samme fordel, ifølge selskapets talsperson Alex Emmanuele. Thermacell lager også ikke-smartcelleprodukter (E55 eller E90), som ser ut som store rør, går på oppladbare batterier og selges for rundt 50 dollar stykket.

“Men hvis du har investert i et fint uteområde eller badestamp som du ikke kan nyte på grunn av mygg, kan det være verdt det,” sa han.

Her er åtte måter eksperter sier at du kan redusere mygg i hagen din i sommer:

Fjern stående vann. Dammer, trillebårer med regnvann, stillestående fuglebad og lignende er der hunnmygg legger eggene sine.

Klipp plenen. Mygg liker å henge på kjølige, fuktige, mørke steder, så høyt, fuktig gress er ideelt. Hold plenen trimmet.

Ansett en profesjonell. En profesjonell skadedyrkontrolltjeneste kan sprøyte hagen for å avvise mygg.

Installer et tåkesystem. Omgi hagen din med sprøyter som regelmessig sprøyter planter og busker, og skaper en beskyttende barriere.

Plant planter de ikke liker. Disse inkluderer mødre, lavendel, ringblomster, mynte, citronella og rosmarin.

Hold luften og vannet i bevegelse. Kjør viftene og fontenene dine så mygg er ubehagelig.

Fjern feller og zappere.

Bruk insektspray. Hvis du vet at du vil være ute, bruk insektmiddel med minst 30 % Deet. Hvis du foretrekker å unngå kjemikalier, prøv peppermyntespray.

Marni Jameson er forfatter av seks hjemme- og livsstilsbøker, inkludert hva du skal gjøre med alt du eier for å forlate arven du ønsker, Nedbemanning av familiens hjem – hva du skal spare, hva du skal gi slipp på og krympe hjem – når to familier blir “En.” Du kan nå henne på marnigameson.com.