Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: England overlever kampkamper


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med Englands neglebiter mot Colombia i 2018.

Three Lions’ rutete historie i straffesparkkonkurranser var godt dokumentert på den tiden England og Colombias 16-delskampen i 2018 gikk til spotspark etter uavgjort 1-1 etter ekstraomganger.

Tre ganger før hadde England gått til tiebreaker i et verdenscup. Tre ganger hadde de tapt. Legg til deres 1-4 shootout rekord i EM, og det var en påtakelig synkende følelse blant supporterne av Gareth Southgates lag at de visste godt hvilken vei denne var på vei også.

Denne frykten virket berettiget da Englands tredje spiller, Jordan Henderson, fikk stoppet sin lave innsats av Los Cafeteros-keeper David Ospina. Med en fordel på 3-2, var det mulig at Colombia ikke en gang måtte bruke sin femte kicker for å knuse Three Lions supporters hjerter igjen. Mateus Uribe slo Jordan Pickford fra 12 yards – men ikke tverrliggeren.

Så da Carlos Bacca trappet opp etter at Kieran Trippier hadde konvertert for å beholde England i det, hadde presset svingt den andre veien. Pickford slo unna Baccas innsats, og ga Eric Dier muligheten til å avslutte den. Det gjorde han, og England kunne endelig feire sin første World Cup shootout-triumf.

Dier avslutter Englands forbannelse

Dier avslutter Englands forbannelse

Eric Dier hjelper England videre etter å ha satt inn et straffespark mot Colombia i 2018.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og mer.Kilde