Everton vs. Liverpool – Fotballkamprapport – 3. september 2022

Liverpool opplevde et frustrerende besøk på den blå halvdelen av Merseyside da de ble holdt til en målløs uavgjort av Everton for å hemme deres tidlige sesongfremgang i Premier League.

Det kunne vært verre for Jurgen Klopps side da Conor Coady så ut til å ha ført Everton i ledelsen fra kloss hold i det 69. minutt, men hans innsats ble utelukket for offside.

Ogden: Liverpool taper flere poeng i spennende derby
Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Liverpool traff treverket to ganger i løpet av noen få første halvsekunder, men en inspirert Jordan Pickford stod fast for å gi Frank Lampards lag et verdifullt poeng på Goodison Park – selv om Mohamed Salah nesten ga laget sitt en bemerkelsesverdig seier på stoppetid da skuddet hans med venstrebenet traff stolpen via en fingertuppredning fra Pickford.

“Det var et ekte derby, superintenst og fullt av virkelig spektakulære øyeblikk,” sa Klopp.

«Jeg tror vi traff stolpen tre ganger og det var noen utrolige redninger fra Pickford – wow, hva kan du gjøre?

“I dette spillet er enkelt og frittflytende ikke mulig. Du må grave dypt, det var det vi gjorde. Uavgjort 0-0 høres rart ut, men det er det.”

Darwin Nunez kom umiddelbart tilbake til Liverpools startoppstilling etter sitt røde kort mot Crystal Palace, mens Fabio Carvalho også kom inn på Klopps XI etter hans heroikk mot Newcastle United.

Liverpool startet imidlertid sakte, og Everton utnyttet nesten i det 32. minutt da Tom Davies traff stolpen med en innsats utenfor feltet etter at ballen falt vennlig for ham.

Gjestene svarte med to sjanser i det 43. minutt. Først tippet Pickford Nunez sin høyrebeinte volley på stanga på akrobatisk måte, før Luis Diaz skar på høyre støvel og avfyrte et krøllskudd mot stolpen.

Klopp gjorde et angrepsskifte etter pause da han tok av Carvalho for Roberto Firmino og Liverpool startet andre omgang strålende, og kom godt frem ved en rekke anledninger.

Everton sto i takknemlighet til Pickford tre ganger i det 64. minutt da han snudde et sviende høyrefotskudd fra Firmino og spissens heading fra det resulterende hjørnet, før han falt godt ned for å holde unna et lavt skudd fra Fabinho.

Og Frank Lampards lag hadde en gyllen sjanse til å gå foran øyeblikk senere i det 65. minutt da de sprang fremover og jobbet ballen til sommersignering av Neal Maupay, hvis skudd var rett på Alisson.

Maupay så ut til å ha kompensert for glippen i det 69. minutt da han avfyrte et lavt skudd over mål som Coady snudde hjem, men det ble krita av etter en VAR-gjennomgang.

Everton fortsatte å presse og Alisson måtte være på vakt for å vippe over et avvist skudd fra Dwight McNeil i det 84. minutt etter at vingen skar inn fra høyre.

Og Firmino ble blokkert av Pickford igjen i det 87. minutt da han kom på slutten av en Salah-pasning og så skuddet hans håndflates av Everton-keeperen.

“Jeg trodde vi var strålende,” sa Lampard. «Det er en av de beste 0-0-ene du sannsynligvis vil se.

“Pickford gjorde noen gode redninger, du trenger at keeperen din er med i kamper som dette. Det var en ekte kamp med to lag som gikk for det. Jeg kan ikke utsette spillerne og ånden. Vi spilte bra, vi er blir bedre.”

Informasjon fra Reuters bidro til denne rapporten.