Shadow

Max Verstappen pole lap på Zandvoort krevde “full risiko”


ZANDVOORT, Nederland — Max Verstappens pole position-kvalifiseringsrunde på Zandvoort krevde “full risiko”, ifølge den nederlandske sjåføren.

Verstappen tok pole position på sitt hjemmeløp for andre år på rad, og slo Ferraris Charles Leclerc til topplasseringen med 0,021s på sitt siste forsøk.

Han sa at dekkforberedelsen hans på outlap ikke hadde vært ideell, men at han klarte å gjenopprette ytelsen ved å ta større risiko i den andre sektoren av sin siste flyrunde.

“Siste løpetur ble litt kompromittert med ut-runden på grunn av at jeg bare fikk en ekstra bil foran meg, så måtte jeg bremse litt for mye i den første sektoren… så dekkene var ikke skikkelig slått på , så klarte jeg å restituere meg litt i sektor 2, og det var akkurat nok for pole,” sa Verstappen. “Jeg visste at jeg tapte litt tid der, så ja, bare full risiko, selvfølgelig, i Q3.”

Den knappe marginen på Zandvoort kom bare én uke etter at Verstappen satte den raskeste tiden i kvalifiseringen med 0,7 s på Spa-Francorchamps. Han satte svingen i relativ ytelse sammenlignet med sine rivaler ned til kretsoppsettet og nødvendige downforce-innstillinger.

“Jeg tror vi har en komplett bil,” sa Verstappen. “Du kan se hvor raskt det endrer seg, for i Spa var vi dominerende, her så det litt vanskelig ut til å begynne med, og nå var det veldig nært i kvalifiseringen, så du kan tydelig se på høyere downforce-baner, vi ser ut til å slite litt mer for å få det beste ut av bilen.

“Men det er fortsatt en rask bil, og etter i går kveld ser du at hele fabrikken og her på banen har vi tatt det riktige valget med bilen og hvordan vi skal gjøre den rask. Jeg tror det vil være nært [in the race], men i grunnen har det vært sånn for de fleste løpene i år. Og jeg ser frem til det, og jeg håper at vi kan få et bra løp.»



Kilde