Shadow

SportsEngine Spotlight: Carli Lloyd | SportsEngine


For å feire stjernene mange unge idrettsutøvere ser opp til, kaster SportsEngine søkelyset på profesjonelle sportsforbilder, og fremhever de formative årene som bidro til å drive dem til storhet. I denne utgaven fokuserer vi på Carli Lloyd, en av de mest dekorerte fotballspillerne i USAs historie. En to ganger FIFA-spiller av året, Lloyd scoret gullmedaljemålene ved OL i 2008 og 2012, og hun var også nøkkelen i to verdenscuptitler. Hun spilte sin siste kamp forrige måned i en vennskapskamp mot Sør-Korea på Allianz Field i St. Paul. Send oss ​​en e-post på [email protected] hvis du har en idrettsutøver du vil ha fokus på!


Raske fakta

Fullt navn: Carli Lloyd
Team: USWNT, NY/NJ Gotham FC
Stilling: Midtbane, spiss
Antall: 10
Skole: Rutgers
Morsomme fakta:

Hun elsket å samle fyrstikkeskebiler og samlekort som barn.

Hun var også svømmer til hun var 18 år! Rygg var hennes beste arrangement.

Hennes favoritt pump-up sanger er “A Sky Full of Stars” av Coldplay og “Fight Song” av Rachel Platten.

Lloyd vokste opp i et veldig aktivt nabolag, noe som hjalp henne med å finne kjærligheten til fotball

Carli Lloyd vokste opp i Delran, NJ og begynte å spille fotball i en alder av fem. Hun sa på sin offisielle nettside at hun elsket å være ute og satte pris på å være i et nabolag fullt av veldig aktive barn som drev mye med sport. “Jeg kom hjem fra skolen, droppet bokvesken min og skiftet umiddelbart til sportsklærne mine og gikk ut,” sa Lloyd. Men fotball ble favorittaktiviteten hennes, og hun hadde ofte en fotball med seg. “Livet var enkelt da jeg var barn,” legger hun til på nettsiden sin. “Det var ingen sosiale medier, ikke noe press for å leve opp til visse standarder. Det var bare meg og ballen.” Hun forteller at hun ofte gikk til et jorde i nærheten, hvor hun avfyrte tusenvis av skudd på fritiden.

Trener Galanis var med på å forme Lloyd til en av de sterkeste spillerne i spillet

Det fortalte Lloyd til PlaySports TV James Galanis, en av hennes tidlige trenere, hadde en enorm innvirkning på spillet hennes. Han hjalp henne med å bryte dårlige vaner gjennom spesifikke øvelser, og han presset henne til å forbedre kondisjonen, kostholdet, fleksibiliteten og vannforbruket. “Jeg stolte på en måte på min atletiske evne,” sa hun til PlaySports TV, “og han lærte meg viktigheten av å bli sprek, bli sterk og bli mentalt tøff i tillegg til å finjustere alle mine andre egenskaper og ferdigheter.” Lloyd sa at Galanis var en tøff trener, men fortsatt knyttet til hver spiller på et personlig nivå, og presset dem til å bli best mulig.

Til tross for at han var en fremtredende på college, slet Lloyd med å bryte seg inn i USWNT

Lloyd spilte hovedrollen for Rutgers” Scarlet Knights, og ble skolens første idrettsutøver som var et fire ganger førstelags All-Big East-utvalg. Hun avsluttet sin college-karriere med flest poeng (117), og hun hadde som mål å komme til USA Landslag for kvinner. I 2002 ble hun imidlertid kuttet fra USWNTs U21-lag. Hun omtalte arrangementet som en “enorm vekker” og bemerket på nettsiden sin at hun ønsket å slutte med fotball helt. “På det tidspunktet planla jeg å få en “ekte” jobb og gå videre med et normalt liv, sier hun. Men hun klarte ikke å rokke ved drømmen, og hun bestemte seg for at hun måtte øke arbeidsmoralen og dedikasjonen. “Jeg måtte lære å omfavne utfordringer, å ikke peke fingeren på noen andre eller komme med unnskyldninger,” sier hun.

“Jeg måtte kondisjonere mitt sinn og kropp til å jobbe hardt hver eneste dag. Jeg måtte snu mine svakheter til mine styrker.”

Lloyd ble en breakout-suksess etter opptredenen hennes ved OL i Beijing i 2008

Lloyd kom til slutt på U-21-laget og strålte på Nordic Cup 2005, hvor hun scoret tre mål, inkludert ett i mesterskapskampen. Den prestasjonen hjalp henne til USWNT seniorlag, hvor hun debuterte i juli 2005, 23 år gammel. Lloyd scoret bare én gang i sine første 24 kamper for seniorlandslaget, men hun scoret fire ganger i en turnering i 2007. Men det var i 2008, ved OL i Beijing, da Lloyd ble fremtredende. Hun scoret det eneste målet i en viktig kvalifiseringskamp mot Japan og scoret kampvinneren i tilleggstid for å beseire Brasil for gullmedaljen.

Lloyd har sikret seg sin plass som en av USWNTs all-time storheter

I 2013 fortalte hun en ESPN-reporter at hun hadde et mål om å vinne FIFA Women’s Player of the Year. Ikke bare vant hun prisen i 2015 – hun vant den igjen neste år. Lloyd spilte profesjonelt for en håndfull klubber, men hun markerte seg virkelig for det amerikanske kvinnelandslaget, et av de mest suksessrike fotballagene i verden. Hun står som en av lagets største spillere, med clutch-mål og dominerende strekk. Ingen var mer minneverdige enn ved verdensmesterskapet i 2015. Det var mye press på det amerikanske laget mot Japan, og Lloyd sikret en tidlig ledelse med et mål i det tredje minuttet og et nytt i det femte. Hun fullførte et hattrick bare det 16. minutt i kampen. Laget tok med seg verdenscuppokalen hjem det året.

Lloyds spill ble bare bedre med årene

Mens de fleste spillere begynner å avta når de kommer i 30-årene, så det ut til at Lloyd bare ble sterkere. Siden hun fylte 30 år har Lloyd scoret internasjonale rekorder på 98 mål. En del av suksessen hennes kom fra et posisjonsskifte fra midtbanespiller til spiss i slutten av 30-årene, en endring som gjorde at hun kunne samle inn mål. Hun er den eldste spilleren som har scoret hattrick for USWNT (36 år, 83 dager), og hun scoret også rekord fem mål i en treningskamp i en alder av 39. Hennes totalt 316 landskamper (også kjent som opptredener) er nest høyest for USWNT, og hun er den tredje toppscoreren med 134 mål. “Jeg ga alt jeg hadde,” sa Lloyd til Insider da hun dro inn til sin siste USWNT-kamp. “Jeg tror det er det som er veldig spesielt å gå bort fra dette, er å vite at jeg ga alt jeg har. Denne neste fasen av meg kommer ikke til å bli annerledes. Jeg skal finne noe jeg brenner for og gjøre det for å etter beste evne.”

Kilde