Shadow

Lewis Hamilton følte at start på første rad var mulig i Dutch GPZANDVOORT, Nederland – Lewis Hamilton følte at han kunne ha satt opp en fristende start sammen med tittelrivalen Max Verstappen i 2021 på den nederlandske Grand Prix da Mercedes kom tilbake til formen.

Forrige uke ble Mercedes dårligere i den belgiske Grand Prix, men har vært i blandingen med Red Bull og Ferrari på tvers av trening og kvalifisering.

Hamilton starter søndagens løp fra fjerde, men han følte at en plass foran på rutenettet var på kortene hvis det ikke var for timingen av et gult flagg på slutten av kvalifiseringen da Sergio Perez snurret i det siste hjørnet, og tvang førerne bak. ham til å bremse under deres flygende runde.

Den syv ganger verdensmesteren ble overrasket over hvor annerledes bilen hans føltes fra forrige uke.

“Det er som en humørsvingning,” sa Hamilton om bilen sin lørdag. “Som egenskapene til et menneske, vet du ikke hvilken side av sengen du skal ut av!”

Han la til: “Mye lykkeligere å komme inn denne helgen, å ha en bil som potensielt kjemper, men jeg forstår det bare ikke. En helg kan det være så langt unna og neste helg plutselig er vi der, så det er sikkert forvirrende.

“Men mye positivt å ta fra i dag. Og jeg tror at hvis vi ikke hadde hatt det gule flagget, ville det forhåpentligvis vært mulig å kjempe om de fremste radene. Så det er veldig positivt. Og jeg håper det, underskuddet som vi vanligvis har , selv om vi lukker underskuddet på en enkelt runde, hvis det da kan reflektere løpstempoet vårt, ville det vært kjempebra.”

Mercedes-sjef Toto Wolff sa at teamet hadde følt et mye sterkere resultat på kortene før hendelsen.

“På våre bildata, og vi har sett mye på det, var vi faktisk 0,1 s opp før hendelsen. Nå vet vi ikke hvordan vi ville ha kommet ut av det, men vi siktet definitivt mot polposisjon, og det er en god følelse – vi vil ha mer. Jeg tror vi kunne vært der eller deromkring.”

Hamiltons lagkamerat George Russell var enig i at Mercedes har farten til å kjempe om en pallplass.

«Max og Red Bull er for raske for oss, kampen vår er med Ferrari for øyeblikket.

“Jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan kjempe om en pallplass, vi trenger bare en ren statistikk, ikke miste noen posisjoner til midtbaneførerne og gå derfra.”

Hamilton sa at han har hatt en god mottakelse så langt fra publikum som stort sett støtter Verstappen.

“Da jeg gikk ut av bilen der, vinket jeg til publikum og alle vinket. Så langt har det vært bra. Det er en stor folkemengde her og det er et vakkert sted å være her, været er fantastisk.”Kilde