Shadow

FIFA, turneringsarrangører er enige om å servere alkoholholdig øl på kamperArrangørene av verdensmesterskapet i Qatar har ferdigstilt en policy for å servere øl med alkohol til fotballfans på stadioner og fansoner i landet med muslimsk majoritet.

FIFA sa lørdagsfans vil få lov til å kjøpe Budweiser-øl med alkohol i de åtte stadionanleggene – men ikke på konsesjonstribunene – før og etter kamper, og kun på kveldene på den offisielle “Fan Festival”. Det holdes i en park i sentrum av Doha.

Spillbilletter som lover tilgang til champagne, vin, brennevin og øl for gjestfrihetskunder på Qatari-stadioner har vært til salgs siden februar 2021 som en del av bedriftspakker som tilbyr “premiumdrikker”.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)
– VM-sluttspill og kampoppsett

Ølpolitikken som påvirker de fleste fans ble kunngjort bare 11 uker før den første kampen og oppfyller endelig en forventning siden Qatar aksjonerte for 12 år siden for å være den første verdensmesterskapet i Midtøsten.

Budweiser har vært det eksklusive VM-ølmerket siden 1986, og morselskapet AB InBev fornyet avtalen med FIFA til og med 2022 i en signering i 2011 etter at Qatar ble bekreftet som vert.

FIFA sa lørdag at Budweiser med alkohol vil bli solgt «innenfor stadionomkretsen før avspark og etter sluttsignalet».

“Inne på stadion vil billettholdere ha tilgang til alkoholfrie Budweiser Zero,” sa fotballens verdensorganisasjon. “På FIFA Fan Festival vil Budweiser være tilgjengelig for kjøp fra kl. 18.30”

Qatars organisasjonskomité og AB InBev avslo lørdag å kommentere saken.

Alkohol er mer tilgjengelig i Qatar enn noen delstater i Midtøsten, selv om det kun serveres i hotellrestauranter og barer som har lisenser. Det er ulovlig å konsumere det andre steder.

Likevel har Qatar måttet slappe av i reguleringen av alkohol for den 29-dagers turneringen som starter 20. november. Den forventes å tiltrekke seg mer enn 1 million besøkende, inkludert fans fra 31 andre nasjoner, til det lille Emiratet.

Qatar har testet alkoholpolitikken sin på fotballkamper, inkludert klubb-VM i 2019 som inneholdt Europas daværende mester Liverpool, den søramerikanske mester Flamengo og den meksikanske klubben Monterrey.

Qatar er ikke den første VM-verten som har lettet sin holdning til alkohol. Før verdensmesterskapet i Brasil i 2014 førte press fra FIFA til at lokale lovgivere vedtok et spesielt lovforslag som unntok turneringen fra et forbud mot salg av alkohol på stadioner.

Qatar slo fire rivaliserende bud, inkludert USA, for å vinne en verdensmesterskapskonkurranse der kandidater ble forventet å respektere FIFAs avtaler med kommersielle partnere.

På tidspunktet for FIFAs vertsavstemning i 2010 inkluderte disse VM-avtalene MATCH Hospitality som solgte bedriftspakker og AB InBev. Begge firmaene gikk opp igjen med FIFA ett år senere.

“Det er viktig å huske,” sa Jaime Byrom, administrerende styreleder for MATCH Hospitality, til The Associated Press i et nylig intervju, “at hele anbudsprosessen for FIFA World Cup er utformet for å levere den typen verdenscupopplevelse som alle fans fra hele verden. verden har en grunn til å forvente og å se frem til.”Kilde