Shadow

Fan som kastet bluss på banen ble fjernet fra Dutch Grand PrixZANDVOORT, Nederland — En fan som kastet et blus på banen under kvalifiseringen til den nederlandske Grand Prix på Zandvoort ble fjernet fra arrangementet av sikkerhetskontrollen etter hendelsen.

Den andre økten i kvalifiseringen måtte avbrytes etter at en oransje røykblus ble kastet inn på banen på rettstrekningen mellom sving 12 og 13. En andre blus ble kastet ut på banen under den siste kvalifiseringsøkten i sving 1, men resulterte ikke i i en forstyrrelse da den rullet bort under en barriere.

Etter den første hendelsen bekreftet FIA at tilskueren som var ansvarlig for det røde flagget var identifisert av sikkerhetskontrollen og fjernet fra banen.

Max Verstappen, som fortsatte med å ta pole position på løpet, oppfordret fansen til ikke å kaste bluss fra tribunen.

“Det er veldig dumt å gjøre,” sa han, “å holde bluss, det er fint, men det er allerede en grense for hvor mye, men å kaste det på banen er bare dumt.

“Jeg tror også at personen som gjorde det ble fjernet. Så bare ikke gjør det, det er ikke bra for noen, du blir kastet ut slik at du ikke kan se løpet og for oss blir økten stoppet fordi det er farlig, så du burde bare ikke gjøre det.”

Andreplassen Charles Leclerc la til: “Det er farlig, så ikke gjør denne typen ting. Det er bra at det kom en reaksjon fra sikkerhetsfolkene og dette burde ikke skje.

“Jeg vet ikke om vi i fremtiden kan gjøre noe for å unngå det. Jeg vet ikke nøyaktig når den ble kastet, men hvis en bil passerer på det tidspunktet kan det skape unødvendig risiko, så forhåpentligvis vil den ikke gjøre det. skje igjen.”Kilde