Liverpool tapte flere poeng mot Everton i spennende Merseyside-derby

LIVERPOOL — Everton og Liverpool spilte uavgjort målløst på Goodison Park i et Premier League Merseyside-derby som var mye mer underholdende enn resultatlinjen skulle tilsi. Begge lag traff stolpen ved mer enn én anledning, og hver keeper ble bedt om å gjøre flere redninger. Everton trodde de hadde scoret åpningsmålet midtveis i andre omgang, men VAR avgjorde at Conor Coady var offside da han banket inn fra kloss hold.

– Kamprapport: Liverpool holdt på Everton | Premier League-tabellen | Kommende kamper

Her er vår reaksjon på lørdagens spennende Mersyside-derby på Goodison Park.

HOPPE TIL: Spillervurderinger | Beste/dårligste utøvere

Rask reaksjon

1. Liverpool taper flere poeng i spennende Merseyside-derby

Liverpools svake start på sesongen fortsatte med en 0-0 Merseyside-derby uavgjort mot Everton på Goodison Park, med en VAR-offside-avgjørelse som nektet Frank Lampards lag en første hjemmeseier mot sine naboer siden 2010.

Coady så ut til å ha åpnet scoringen for Everton etter 69 minutter da han banket inn ved den andre stolpen for å avlede Neal Maupays innlegg i nettet, men etter en langvarig VAR-gjennomgang så den utlånte Wolves-forsvareren at målet hans ble utelukket.

Selv om et nederlag ville vært hardt for Liverpool, som traff treverket tre ganger, ga Everton sin beste derbyprestasjon på Goodison på en årrekke, og bortsett fra Coadys avviste mål traff også treverket gjennom midtbanespilleren Tom Davies og så Maupay nektet av en mål av en strålende Alisson-redning.

Uavgjort gjorde at Everton fortsatt leter etter sin første seier for sesongen, og Liverpool står også uten seier på bortebane denne sesongen. Men den største betydningen for Liverpool er antall poeng de har tapt på seks kamper denne sesongen. Jurgen Klopps lag har nå tapt like mange poeng som de vant – ni – og de endte denne kampen fire poeng bak mesterne Manchester City, som har spilt en kamp færre.

Det kunne imidlertid vært verre Liverpool hadde VAR vurdert en dårlig utfordring av Virgil van Dijk på Amadou Onana sent i kampen. Hadde Van Dijks feil blitt vurdert av VAR, kunne Liverpool-forsvareren ha blitt avvist for alvorlig stygt spill, men han overlevde hendelsen for å forbli på banen.

2. Nunez holder nervene på frustrerende retur

Darwin Nunez kunne ha valgt en bedre kamp for å komme tilbake fra en tre-kampers suspensjon enn et Merseyside-derby på Goodison Park, men Liverpools rekordsignering overlevde det fiendtlige miljøet uten å bli lullet inn i en annen disiplinær sak. Uruguay-landslagsspilleren, som ble suspendert etter å ha blitt utvist for voldelig oppførsel mot Crystal Palace forrige måned, måtte takle oppmerksomheten til forsvarerne James Tarkowski og Coady samt et lidenskapelig hjemmepublikum som var klare til å gi den tidligere Benfica-spissen ved enhver anledning. .

Men Nunez holdt på nervene og viste glimt av hvorfor Liverpool forventer at han skal være fokuspunktet for angrepet deres i årene som kommer. Han scoret nesten med en dyp volley sent i første omgang, bare for å se keeper Jordan Pickford vippet skuddet glimrende i tverrliggeren. Pickford nektet Nunez igjen tidlig i andre omgang da Everton nr. 1 holdt unna en godt slått halvvolley av Liverpool-spissen.

Etter å ha blitt tvunget til å sitte ute tre kamper så kort tid etter ankomsten, kan Nunez ha følt at han måtte bygge broer igjen med lagkameratene og klubbens fans mot Everton. Men selv om han ikke kunne finne et mål for å betale dem tilbake for Palace-kortet sitt, viste Nunez mange andre kvaliteter, og det er klart at han vil være et positivt tilskudd til Klopps lag på Anfield.

3. Everton får endelig riktig rekruttering

Evertons dårlige rekord når det kommer til overganger de siste sesongene har vært en av hovedfaktorene til at klubben ikke klarte å levere på banen, men prestasjonen deres mot Liverpool viste at sommerens rekruttering endelig har hatt en positiv innvirkning på laget.

Stort sett på grunn av de økonomiske implikasjonene av å se den store støttespilleren Alisher Usmanov sanksjonert av den britiske regjeringen tidligere i år på grunn av forbindelser med Vladimir Putin, har Everton måtte gå tilbake til det grunnleggende på overgangsmarkedet ved å søke etter gode kjøp og lånesigneringer.

Free transfer James Tarkowski og utlånte Coady er to eksempler på smarte oppkjøp, med de to engelske landskampene som danner et pålitelig partnerskap på midtbanespilleren. Tarkowski og Coady måtte holde Nunez og Mohamed Salah stille, men de klarte det bra, selv da Roberto Firmino ble lagt til Liverpools frontlinje i andre omgang.

Idrissa Gueye, signert fra Paris Saint-Germain denne uken, har også vist seg i Everton under en tidligere periode i klubben, og Maupay nøt en livlig debut etter ankomsten fra Brighton. Onana, en signering på 33 millioner pund fra Lille, har vært det store utlegget denne sommeren, og den belgiske midtbanespilleren dominerte midtbanen mot Liverpool.

Everton er fortsatt uten seier denne sesongen, men manager Frank Lampard har laget sitt på rett vei takket være rekrutteringen til sommeren.

Spillerrangeringer

Everton: Pickford 9; Patterson 8, Tarkowski 8, Coady 8, Mykolenko 7; Onana 7, Davies 6, Iwobi 6, Gordon 8, Maupay 7, Grey 6.

Subs: Gueye 7, McNeil 6

Liverpool: Alisson 8; Alexander-Arnold 5, Gomez 6, Van Dijk 6, Tsimikas 6; Fabinho 6, Elliott 7, Carvalho 6; Salah 7, Nunez 7, Diaz 6.

Subs: Firmino 7, Robertson 6, Milner 6, Jota 6, Matip 6.

Beste og dårligste utøvere

BEST: Jordan Pickford

Everton-keeperen gjorde en rekke redninger i toppklasse, fra Darwin Nunez og Roberto Firmino spesielt, for å holde laget sitt inne i kampen. Pickford kan være uberegnelig til tider, men dette var en av de dagene da han presterte som Englands beste keeper.

VERST: Trent Alexander-Arnold

Liverpools høyreback ble byttet ut for andre påfølgende kamp av Jurgen Klopp, og han klarte ikke engang å holde ut en time mot Everton. Defensive mangler og manglende evne til å legge til sin vanlige kvalitet fremover førte til at han trakk seg tidlig.