Shadow

Verdensmesterskapets 101 mest minneverdige øyeblikk: Den fantastiske Frankrike-Kroatia-finalen


Av Doug McIntyre
FOX Sports Soccer Writer

Redaktørens notat: Hver dag mellom nå og avsparket til den første kampen i 2022 FIFA verdensmesterskap 20. november avslører vi et annet minne fra verdenscuphistorien. Nedtellingen fra 101 fortsetter med verdensmesterskapet i 2018.

Her er en skitten liten VM-hemmelighet: mesterskapskampen ved et gitt arrangement, på grunn av størrelsen på innsatsen som er involvert, er vanligvis en snooze-fest. Med så mye på spill blir lagene oppmuntret til å spille et tøft, konservativt spill, ofte og sjelden ta sjanser i angrepet, for ikke å gjøre en feil som koster dem tittelen.

De defensive taktikkene hadde bare blitt intensivert på vei inn i det siste verdensmesterskapet; de to forrige finalene ble begge avgjort med et enkelt slag i tilleggstid etter 90 minutter uten mål.

Heldigvis kom Kroatia og Frankrike til å spille i 2018. Kroatene var tidlig over Les Bleus, men Frankrike tok ledelsen mot spillets gang på et selvmål i det 18. minutt. Ett minutt senere var stillingen jevn igjen, takket være Ivan Perišić. Video-assistentdommeren tildelte deretter en straffe til Frankrike etter å ha sett en håndball i boksen. Antonine Griezmann konverterte den for å gjenopprette lagets fordel.

Ytterligere tre mål ble scoret i andre omgang, hvoretter Frankrike sto som 4-2-vinner. Det var den mest scorende verdenscupfinalen siden 1966.

En finale å huske

En finale å huske

Frankrike og Kroatia kom sammen for seks mål i verdensmesterskapet i 2018.

En av de ledende fotballjournalistene i Nord-Amerika, Doug McIntyre, har dekket USAs herre- og kvinnelandslag ved flere FIFA verdensmesterskap. Før han begynte i FOX Sports i 2021, var han stabsskribent hos ESPN og Yahoo Sports. Følg ham på Twitter @Av DougMcIntyre.


Få mer fra FIFA World Cup 2022 Følg favorittene dine for å få informasjon om spill, nyheter og merKilde