Shadow

Ny administrerende direktør advarer om at prosjektet er ‘veldig levende’, kan relanseres i 2025


Super League-prosjektet er “veldig levende” ifølge Bernd Reichart, den nye administrerende direktøren for A22 Sports Management, selskapet som promoterer den fornyede planen.

Utbryterkonkurransen, som inkluderte 12 europeiske eliteklubber, ble lansert i april 2021, men kollapset 48 timer senere etter at engelske Premier League-klubber trakk seg ut på grunn av en omfattende offentlig tilbakeslag og politisk motstand.

– Stream på ESPN+: LaLiga, Bundesliga, MLS, mer (USA)

Real Madrid, Barcelona og Juventus, som var blant de 12 grunnleggende klubbene, har ikke trukket seg fra prosjektet.

“Den er veldig levende. Det er noen som vil erklære at den er død, men hvis de sier det mye, er det mye å mistenke.” Reichart fortalte Cadena Ser.. «Det er klubber i Europa som helt sikkert deler visjonen til Juventus, Real Madrid og Barcelona, ​​og nå har de muligheten til å dele hva de synes.

“Det er bred enighet om at fotball trenger reformer. Fotball kan ikke fortsette slik den er designet nå.”

Fotballens styrende organer, UEFA og FIFA, er imot opprettelsen av Superligaen.

“Ingen vil ha det bortsett fra de få som tror at fotball handler om penger,” sa UEFA-president Aleksander Ceferin om Superligaen tidligere i år.

En domstol i Madrid stoppet UEFA fra å straffe utbryterklubbene, og saken ble henvist til den Luxembourg-baserte EU-domstolen (ECJ).

ECJ forventes å avgjøre tidlig i 2023 om utfordringen fra Madrid, Barcelona og Juventus til den påståtte monopolkontrollen de sier UEFA har over internasjonale konkurranser.

Med Superligaen overfor juridiske hindringer, forventer ikke Reichart at utbryterkonkurransen starter før kampanjen 2024-25.

– Inntil det er sikkerhet fra EU-domstolen, er det urimelig å tro at det kan spilles før kampanjen 2024-25, sa Reichart. “Det er en lang reise, men vi har ydmykheten til å gjøre det steg for steg uten pause.”

– Forklarer Super Leagues siste trekk, ansettelse av ny administrerende direktør: Hva betyr det?
– Marsch: Super League-ideen “helt latterlig”

Reichart sa at det fornyede Super League-prosjektet vil være mer inkluderende med “sportslige meritter brukt”, som var en av hovedkritikkene til den opprinnelige planen.

“Konseptet med en fast [guaranteed] plassering er ikke noe vi vurderer for øyeblikket,” la han til. “Sportslige meritter vil bli brukt på alle medlemmer av den superligaen.”

Reichart bekreftet at Super League ikke ville bli spilt i helgene og dermed ikke påvirke de innenlandske konkurransene.

“Superligaen har aldri vært ment å skade de hjemlige ligaene, eller kalenderen, men vi snakker om europeisk konkurranse i løpet av uken, ja,” sa han.

Til tross for Premier League-klubbenes motstand, sa Reichart at Super League “vil strekke ut sine hender til alle medlemmer av europeisk fotball.”

Kilde